Anasayfa / Diyet Listeleri / 1 Ayda 10 Kilo Verdiren Diyet Listesi

1 Ayda 10 Kilo Verdiren Diyet Listesi

Aç Bıraktırmayan Kolay Ama Etkili Alternatifli Diyet Listesi

Çağımızın en büyük global sorunları arasında aşırı kilo problemi yer almaktadır. Aşırı kilo beraberinde pek çok sağlık problemi yanı sıra psikolojik sorunları, stresi, iş hayatındaki sorunları ve sosyal problemleri de beraberinde getirmektedir.

En önemlisi ise kendimize olan özgüvenimizi parçalamaktadır. Burada devreye sizlerin iradesi girmektedir. Eğer sağlam bir irade göstererek sistemli bir şekilde kilo vermeyi kafanıza koyarsanız işin en önemli kısmını tamamlamış olursunuz.

Bugün sizlerle bünyeden bünyeye (metabolizma hızı ile alakalı) farklılık gösteren ancak ortalama 1 ayda 10 kilo verdiren diyet listesini paylaşacağım. Uzmanlar, ortalama bir sürede sağlıklı ve etkili bir şekilde kilo vermek isteyenler için 1 ayda 10 kilo vermeyi sağlayacak diyet programı önerisinde bulundu. Hızlı kilo vermek elbette herkesin istediği bir durum.

Fakat sağlıklı kilo vermekte önemli. Buradaki 1 ayda 10 kilo verdiren diyet sayesinde kısa sürede on kilo vereceksiniz. Söz konusu diyet listesi özellikle tek tip beslenmeye karşı farklı alternatifler sunan bir diyet programıdır. Diyet süresince öğünlerdeki öğle yemeği, kahvaltı ve akşam yemekleri için farklı alternatifler sunan bu diyet sayesinde tek tip yemekler yemenin sıkıcılığından kurtulacaksınız.

1 Ayda 10 Kilo Verdiren Diyet Listesi

Kahvaltı

1. seçenek 1 katı pişmiş yumurta, 1 dilim reçelli tost ekmeği, 1 kâse meyveli yoğurt

2. seçenek Yarım taze greyfurt, 1 çay kaşığı bal, 1 dilim tost ekmeği, 1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir.

3. seçenek 1 dilim kepek ekmeği, 1 çay kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı marmelât, 1 bardak elma suyu veya portakal suyu.

Öğle Yemeği

1. seçenek 1 tas domates veya karışık sebze çorbası, üzerine krem peynir sürülmüş 1 dilim tost ekmeği, 1 dilim karpuz.

2. seçenek 1 katı pişmiş yumurta, 1 tabak yağsız yeşil salata, 50 gr. haşlanmış tavuk eti, 1 portakal.

3. seçenek 1 tas yoğurtlu çorba (3 kaşık haşlanmış lapa pirince, 3 kaşık yoğurt ve bir miktar sıcak su ilave ederek karıştırın, üzerine nane serpin.) 2 adet ızgara köfte, 1 tabak söğüş doğranmış salatalık ve domates.

Akşam Yemeği

1. seçenek 1 tas domates çorbası, 3 adet etli kabak dolması, 1 tabak meyve salatası.

2. seçenek 1 tabak yağsız makarna, 2 adet ızgara balık, 2 top meyveli dondurma.

3. seçenek 2 yumurta, 100 gr haşlanmış mantar, biraz peynir, maydanoz ve sıvı yağla hazırlanmış mantarlı omlet, 1 bardak ayran, 1 elma.

Not: Diyet süresince günde en az 2,5 litre su içilmesi önerilmektedir. Su içmek kilo vermenizi hızlandırmakla beraber cildinizin gençleşmesine katkı sağlayacak ayrıca vücudunuzdaki toksinlerin atılımında aktif rol oynayacaktır. Bunlarla birlikte daha etkili ve hızlı kilo vermek isteyenlere egzersiz ya da yürüyüş/koşu yapılması önerilmektedir. Günde en az 30 dakika yürüyüş ya da koşu yaparak kalorilerinizi yakabilir ve böylece daha hızlı kilo verebilirsiniz. Sitemizde yer alan egzersiz programları için  kilo verdiren egzersizler. Hepinize sağlıklı günler dileriz !

Buna da göz atın

Metabolizmayı Hızlandıran 1 Haftalık Diyet

Merhaba arkadaşlar! Karşınızda Metabolizmayı Hızlandıran Diyet! Baharın gelmesiyle yeni bir başlangıç yapmak ve yaza minik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.