Anasayfa / Diyet Önerileri / 4 Ayda 22 Kilo Nasıl Verdim? Nasıl Hızlı Kilo Verilir ?
Kilo verme başarısı

4 Ayda 22 Kilo Nasıl Verdim? Nasıl Hızlı Kilo Verilir ?

Nasıl kilo verdim! Merhaba sevgili dostlarım. Çok mu kilolusunuz? Nasıl hızlı zayıflarım? diye mi düşünüyorsunuz? Nasıl hızlı kilo verdim onu açıklıyorum. Tam 4 ayda 101 kilodan 79 kiloya düşüp fit bir vücuda nasıl sahip olduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Benim gibi eskiden oldukça kilolu insanların kilo vererek fit bir vücuda sahip olması imkansız değil. Düzgün bir diyet ve sporla, kaslarınızı koruyarak yağlarınızı eritebilirsiniz. Sonuç olarak evet 4 ayda 22-23 kilo vermeniz mümkün!

Önce Kilo Vermeye Kendinizi Hazırlayın

Özellikle özetlemek gerekirse; lise ve üniversitenin ilk yıllarında kilo sorunu epey canımı sıktı ve psikolojik sorunlarla birlikte asosyal olmama yol açtı. Diğer insanlar arkadaşlarıyla hoş vakit geçirirken ben kilolu olmam dolayısıyla bir utanç ve değersizlik hissine kapılarak kendimi asosyal bir hayatı seçmiştim. Öncelikle bu durumun yanlış olduğunu, her insanın değerli ve kendine ait özelliklerinin olduğunu kabullenerek mental olarak kendimizi hazırlamamız gerekiyor.

Burada en önemli üç unsur: İnançlı, inatçı ve disiplinli olmak ! Ben bu üç unsuru diyet yaparken belirlediğim 3 aşama olan: istikrar, spor ve diyet aşamalarına harmanlayarak iyi bir şekilde kilo vermeyi başardım.

Nasıl Kilo Verdim?

1. Adım : İstikrar

Arkadaşlar yukarıda saydığım 3 unsur, inanç, inatçılık ve disiplin.. Bu üç unsur kilo vermek için bize gerekli istikrarı sağlayacak ana unsurlardır. Diyet ve sporda işin %50 si kafada bitiyor. Diyete başlamadan önce kesinlikle inatçı davranın ve işin sonuna kadar gidin. Diyete başladığınızda ilk haftalarda hızlı su kaybından dolayı çok kilo vereceğinizi düşüneceksiniz fakat 2. ve 3. haftalarda bu hız yavaşladığı için kilo veremediğinizi düşünerek diyet ve spordan vazgeçebilirsiniz fakat kesinlikle vazgeçmeyin metabolizmanız alıştıktan sonra tekrar hızlı kilo vermeye devam edeceksiniz.

Burada inatçı olmayı şu şekilde özetlemek istiyorum. Abur cubura yöneleceğiniz esnada kendinize bu maddeyi hatırlatmanızı ve elinizdeki abur cubur neyse ona bakarak -örneğin gofret olsun- sen mi büyüksün ben mi ? sorusunu sorarak kararlılığını göstermek ve bir gofreti bile mağlup edemiyor muyum ? diyerek kendinizi motive edip o gofreti gerekirse çöpe atmak olarak özetleyebilirim. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir 🙂

2. Adım : Spor

Bu adım sizi korkutmasın. Bende diyete başlamadan önce hiç spor yapmayan biriydim. Fakat eğer size anlatacağım diyete başlamadan önce diyetle birlikte yürüttüğüm hafif spor programını uygularsanız hızlı ve başarılı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Haftanın her günü orta tempoda günde en az 30 dakika (genelde 45) yürüyün. Bir süre sonra alışkanlık yapacak ve yediğiniz yemekleri eritmeden içiniz rahat etmeyecek ve kendiliğinizden yürüyüş yapacaksınız. Yürüyüş yapmadığınız günlerde ise ip atlayın ! 100’er setten ilk başlarda günde 400 sonradan 500-600’lara çıkacak şekilde ip atlayabilirsiniz. Ancak orta tempoda yürüyüşü kesinlikle haftada 4 günün altına düşürmeyin.

Özellikle yüksek kilolu erkekler kilo verdikten sonra sarkmalardan korkuyorsa yahut zayıfladıkdan sonra fit görünmek istiyorsa her gün ön kol, omuz ve arka kol geliştirmek için dambıllarla çalışabilir. Ben şahsen günde 30 dakika kadar dambıl ile çalışıyordum.

Haftanın iki günü ön kol ve omuz, bir günü arka kol ve göğüs, bir günü şınav (dinlenerek günde 100) şeklinde kendinizi çok yormayacak antremanlar yapabilirsiniz. Ayrıyetten yüklü kilo verenlere kilo verdikten sonra 2 ay kadar spor salonuna gitmelerini öneririm. Ben yukarıda belirttiğim şekilde dambıllarla çalışarak kilo vermeme rağmen yine de hafif sarkma (kollarda) oluşmuştu. Aslında sadece elleyince yumuşak bir doku şeklindeydi. Onu da 2 ay spora giderek hallettim.

3. Adım : Diyet

Geldik en önemli adıma. Kısa ve öz anlatacağım. Aşağıdaki adımları uygulayarak yaklaşık 4 ayda 20 küsür kilo verdim (Hatta tam 4 ay bile sürmedi)

– Ekmeği kesin : Ekmek yemeği mümkünse bırakın, bırakamıyorsanız kahvaltıda ve akşam yemeğinde 1 dilim tam buğdaylı kepek ekmeği yiyebilirsiniz. Kesinlikle beyaz ekmek yemeyin.

– Tuzu kesin : Tuz kullanımı kilo vermeyi yavaşlatan bir etkendir. Tuz kullanan biriyseniz tuzu azaltın hatta kesin. Yemeklere çok az tuz atın, salatada , kahvaltıda tuz kullanmayın.

– Şekeri azaltın mümkünse kesin : Özellikle çay içerken şeker kullanmayın ( ki ben küçük çaya bile 3 – 4 küp şeker atardım.) inanın bunu yapamam demeyin. İlk bir – iki hafta tadı hoşunuza gitmeyecek zorlanacaksınız fakat alışınca normal gelecek. Nescafe’yi ikisi bir arada için (şekersiz olandan) bitki çaylarıda içebilirsiniz tabii bunlarda şekersiz 🙂

– Abur cuburu kesinlikle kesin ! Özellikle ilk 2 ay kesinlikle cips, çekirdek, gofret vs. tüm abur cuburlardan uzak durun. Bir süre sonra mideniz küçüleceğinden ihtiyaç duymayacaksınız

– İçeceklere dikkat edin : Kola içmeyi bırakın. En çok kilo aldıran içecek koladır. Meyvesuyu, meyveli soda en azından diyetteyken içmeyin. İçecekseniz ayran için.

– Bol bol su tüketin ! Aklınıza geldikçe 1-2 saatte bir su için.

– Fastfood yiyeceklerden uzak durun. Hamburger, patates kızartması vb. şeyler tüketmeyin. Yemek yapmak benim gibi sizede zor geliyorsa tavuklu salata yiyebilirsiniz.

– Kahvaltıda istediğiniz kadar yeşillik, domates, yumurta, biraz peynir tüketebilirsiniz. Benim genelde uyduğum diyet örneği ;            

Kahvaltı : 

  • Önden 1 bardak su içerim yada kahvaltıda 1-2 bardak şekersiz çay
  • Orta büyüklükte 2 domates
  • Dilediğiniz kadar yeşillik, biber, salatalık
  • Çokta ince olmayan 1 dilim beyaz peynir
  • 3-4 tane yeşil zeytin
  • Salata gibi hazırladığım tabağın üstüne çok az zeytin yağı dökerim ama çok az.
  • Zeytin yağı dışında başka yağ kullanmayın
  • 1 dilim tam buğday kepek ekmeği

Öğlen :

  • Öğlenleri genelde 1 adet yeşil elma bol su ile geçiririm.

Akşam :

  • Akşam yemeğinde genelde çok sık tavuklu salata yerim. Yağlı olmayan tavuk size diyetteyken hiçbir sıkıntı yaratmaz. Benim diyetteyken en çok yediklerimden biriydi tavuk. Öğrenci olduğum için genelde tavuklu salata siparişi verirdim / veririm. Ama evde kendimde hazırlarım. Oldukça basit. Fazla yağ kullanmadan tavukları haşlayın. Daha sonra ya tiftikleyin yada küçük parçalara ayırın. Bir salata kabına domates, marul, istediğiniz yeşillikleri doğrayın, yağ kullanacaksanız çok az zeytin yağı kullanın ve tavuklarıda üzerine serpiştirin. Ufak bir tabak hazırlamayın kendinize salata yararlıdır aç kalkmayın masadan. Ve kesinlikle yanında su için. Hem yemek öncesi hem yemek sonrası su içmeyi adet haline getirin.

Nasıl kilo verdim sorusunu cevaplamaya çalıştım. Evet arkadaşlar 4 ayda 22 kilo verme öyküm bu şekilde gelişti. Aşağıda diyet ve spor öncesi halimin öncesini ve sonrasını görebilirsiniz. Kilo vermek isteyenlere kişisel önerim kesinlikle kararlı ve inatçı olun. Ben bu işi yapacağım diyin. Aksi taktirde kilo vermeye başlamadan pes etmeniz muhtemeldir. İlk haftalar dişinizi sıkın zamanla yeni beslenme sistemine alışmaya başlayacaksınız. Yıllarca kilolu yaşamış biri olarak zayıfladıktan sonra hayatın ne kadar kaliteli ve rahat olduğunu yeni anladım. Sağlıklı ve kaliteli bir hayat için, hepinize iyi kilo vermeler :)))

Ayrıca kilo verme hikayem ve devamı için benimle iletişime geçebilirsiniz. İletişim sayfasında mail adresim yazıyor. Sizde kendi diyet başarı hikayelerinizi, anılarınızı ve tecrübelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. İnsanlara ilham ve güç vermek için başarı hikayelerinizi mutlaka bize de gönderin 🙂

Öncesi ve sonrası fotoğraflarım;

öncesi sonrası 3
Kilo verme başarısı
Kilo vererek hayatımı nasıl değiştirdim ? 4 ayda 22 kilo vererek zayıfladım. İşte diyet listem...
Nasıl Kilo Verdim ?

Buna da göz atın

Protein Diyeti Olan Dukan Diyeti Listesi ve Aşamaları

Günümüzde kilo vermeye çalışan insanların sayısı her gün artıyor. Bunun en büyük sebeplerinden biride düzensiz …

64 Cevaplananlar

  1. Bunu deneyeceğim: )

  2. ben de aynı şekilde 20 yaşındayım en son 83 kiloydum tartıldığımda ki üzerine de çıktığımı düşünüyorum yaklaşık 1 buçk ayda 75 e indim şimdi takıldım veremiom ama vericem bu kiloları boyum 168 57 yi görücem tartıda çok kararlıyım pilatese başladım her tarafımdan kesilen etlere rağmen bırakmıcam kendimi istediğim görüntüye gelicem o adamda bi gün çok pişman olacak

  3. ben liseye gidiyorum boyum 1.60 kilom 64 zayıflamak konusunda tek sıkıntım ders çalışırken çok yemek yiyorum yani dersler beni çok strese sokuyo hemen abur cubur fındık fıstığa falan yöneliyorum ayrıca evde yaptığım spor hareketleriyle kilo verebilir miyim?

  4. Kesinlikle üşenmeden bir doktora görünerek hareket edin. Sağlığınızı tehlikeye atmayın. Size en uygun listesi onlar hazırlayacaktır.

  5. 22 yaşındayım boyum 1.60 ve 95 kiloyum..kendime özgüvenim kalmadı kilo vermek istyorm yardmcı olun nolur… 🙁

  6. Benim Adım ÇİÇEK Ben 37 yaşındayım kilom ise 106.6 kiloyum bu kilolarım doğumdan sonra aldım ::: Nasıl zayıflaya bilirim her kez ayrı ayrı bir şeyler diyor bu da beni çok üzüyor psikolojim bozulmasından korkuyorum lütfen yardım ederseniz çok memnun olurum saygılarımla iyi gecele

    • kararlı olmak en önemli şey mesela şekeri kesmek lazım ve ekmeği olabildiğince az yemek lazım en az haftada 4 kez spor yapmalıyız akşam yemeğini 1 tabaktan fazla yememeliyiz gece olduğunda hiç yemek yememeliyiz

    • Kendinize hakim olmanız gerekir.
      Yukarıdaki diyet listesini uygula ya bilirsiniz.
      Eğer bu diyeti yapamıyor saniz sabah kahvaltısında bir dilim kepek ekmeği yağsız peynir bir kaç tane zeytin ve bolca yeşillik tuketin. Ve yanlızca su gazlı alkollü içeceklerden kesinlikle uzak durmaya çalışın. Öğlen kremasız çorba için bir kase yanıda yeşillik yiyin.akşamda yağsız salata ve bir kepek ekmeğini ikiye bölün arasına biraz yeşillik ekleyerek yiyin bu bnm kendi yazdgm bir şey.siz internetten bir liste bulup uygula ya bir siniz. Ayrıca yürüyüş yapin eğer maddi durumumuz müsait se ben diyetisyen e gidin derim benden bu kadar umarım faydalı olmuşumdur. İyi günler güzel günler sizinle olsun inşallah.

    • Bende 108 kiloydum ama şimdi 88 kiloyum

  7. Kendinize hakim olmalısınız. Yukarıdaki diyet programını uygulayın ve her gün en az 40 dakika yürüyüş yapın. Eğer abur cubur tüketmezseniz ve sağlıklı beslenip spora devam ederseniz 3 ay kadar bir sürede istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz.

  8. bende bır dıyet uyguladım 18 yaşındayım ve 95 kılydum uyguladım dıyet sayesınde 65 kıloya dustum. 1. GÜN Gün boyunca dilediğiniz kadar mevye suyu içebilirsiniz. Bunun dışında yiyecek yok. 6-8 bardak kadar da su için.

    2. GÜN Dilediğiniz kadar meyve suyu için, yiyecek kesinlikle yasak. 6-8 bardak da su için.

    3. GÜN Kahvaltı: 2 dilim kepek ekmeği, 2 dilim yağsız dil peyniri, domates, salatalık, 1 katı yumurta, ıhlamur veya meyve çayı. Öğle: Limonlu ve çok az zeytinyağı gezdirilmiş bol yeşil salata. Akşam: 100 gr. yağsız ızgara tavuk eti ve az miktar zeytinyağı ile pişmiş, limonlu 1 tabak taze brokoli.

    4. GÜN Kahvaltı: 2 dilim yağsız dil peyniri, domates, salatalık, ıhlamur veya meyve çayı. Öğle: Bol yeşil salata. Akşam: 150 gram mantar ve 2 yumurta ile yapılmış yağsız omlet.

    5. GÜN Kahvaltı: 2 dilim yağsız beyaz peynir, domates, salatalık, ıhlamur veya meyve çayı. Öğle: Bol yeşil salata. Akşam: 150 gram ızgara balık eti, yanında haşlanmış brokoli.

    6. GÜN Kahvaltı: 2 dilim yağsız dil peyniri, 1 kaşık diyet reçel, meyve çayı veya ıhlamur. Öğle: Bol yeşil salata. Akşam: 150 gram ızgara tavuk, yanında az yağda pişmiş 1 porsiyon kabak.

    7. GÜN Kahvaltı: 2 dilim yağsız dil peyniri, 1 kaşık diyet reçel, meyve çayı veya ıhlamur. Öğle: Bol yeşil salata. Akşam: 150 gram balık eti, yanında haşlanmış 1 porsiyon brüksellahanası.

    BU KURALLARA DİKKAT! • Diyet boyunca kırmızı et, şeker, yağ, unlu gıda, baklagiller kesinlikle yasak. • Akşam yemekleri en geç 18.00 de; daha sonra hiçbir şey yenmeyecek. • Kremalı, sütlü kahve, alkol yasak. • Hamileler ve diyabet hastaları bu diyeti uygulayamaz. • Haftanın 5 günü en az 30 ar dakikalık yürüyüş veya orta tempolu egzersiz yapılacak. • Bu diyete başladınız mı, 1 hafta devam etmeniz şart.( BUNLARIN DIŞINDA KESINLIKLE IRADEE)

  9. Ben bu soruyu ikinci defa soruyorum çünkü cevabını alamadım benim boyum 1.83 kilom 70 sizce nasıl ve ben 60 a düşmek istiyorum okullar başlamadan önce 60 kiloydum zaten ama sınavlara çalışırken kilo aldım bana uygun bir diyet önerebilir misiniz? Ve bu arada vücut tipime gelecek olursak kemikli bir vücut tipim var bu yüzden kilomu göstermiyorum ama yinede tartıdaki rakam beni rahatsız ediyor. Lütfen cevap verin

  10. merhaba ben 22 yasındayım 85 kiloyum bu dıyet ışe yaradı mı yapan var mı

  11. ya merhabalar ben birsey soracaktim 14 yasindayim 1.68 boyum ve 68 kiloyum. yuruyuse her gun gidiyorum ve iste bir hafta falan oldu diyete baslayali… ama ramazan yaklastigi icin yuruyemeyecegim de duzenli olarak yüzmek de yürümek kadar kilo verdirir mi?

  12. Yemek yemeği çok seviyorsunuz, spor yapmakta istemiyorsunuz e o zaman nasıl zayıflayacaksınız 🙂 ? Tabi ki hem düzenli beslenmeli hemde spor yapmalısınız. Aksi taktirde başka türlü nasıl zayıflayabilirsiniz ? Önemli olan “irade” kendinize hakim olmalısınız, disiplinli olmalısınız.

  13. hayır canım kemiklerin iri olsa bile inanılmaz farkeder boyun kaç bende senle aynı yaştayken tam 86 kiloydum ve 166 boyundayım inan 20 kilo verdim kimse inanamdı sana öyle diyenlere kilonu verdikten sonra sor bakalım farketmiş diye görsünler

  14. Arkadaşlar sabah ılık limonlu su için ve ardından bi 10-20 dakika arası spor yapın ben bir haftada 5 kilo verdim.inşallah sizde verirsiniz

  15. Yogurt yiyebilirsin mesela, aciktiginda bir kaseye beyaz yogurt doldur vé ye.. Tabi meyveli yogurt gibi yogurtlar degil. En iyisi EV yapimi yogurt. Ben de 15 yasindayim vé gercekten cok kiloluyum en onemlisi bir rejim yapmadan once piskolojik olarak hazirlanman lazim.

  16. Yaklaşık 30 kilo kadar bi fazlalığım var ve fazlasıyla öz güven eksikliğim var çok fazla diyet denedim 2 kere diyetisyene gittim ama verdiğim kilolar maximum 10 iradeli değilim devam ettiremiyorum kafam fazlasıyla karışık…

  17. Benimle dalga geçen insanlar umrumda değil kendim için hayalimdeki gelinlik için zayıflamak istiyorum 20 yaşındayım çok güzel Bi yüzüm var 80 kiloyum idalim 65 kilo

  18. Merhaba ben Aleyna Allah’a şükür çok kilolu değilim hatta zayıfım neredeyse herkezin yorumunu okudum Allah hepinize yardımcı olsun.. benimde annem hasta kilo vermesi gerek yoksa bu büyük hastalıklara yol açabilir bende anneme bu diyet listesini uygulayacağım inşallah annemde diğer kilolularda hemen bu durumdan kurtulur…

  19. bol bol su iç yeter bu kadar bide sürekli yürürsen kilo verirsin ben 1 haftada 4 kilo verdim çok kolay

  20. pilav yememeye çalışın demişsin şuan 15 yaşında 95 kiloyum ve benim baba tarafım pilavi her gün yaparlar (abartmıyorum her gün) ve bende azimde yok herşeyin başı azim olduğunuda biliyorum ve gittikçe kilo aldıkça moralimde gitgide bozuluyor bu programı uygulayacağım inşallah kilo vermemde yardımcı olur

  21. Bu şans değil cnm azim. Şanslar hiçbir ilgisi yok bence.

  22. cansel sltınay

    canım sen o insanları hiç aldırma kararlı ol gençsin sen hemencecik verirsin bu yaşata fazla abur cubur tükettiğin için kilo alıyorsun zannımca sen hiç üzülme

  23. cansel sltınay

    gayet ideal kilodasın senden daha kötü durumda olan insanlar var bizi meşgul etme

  24. Arkadaşa katılıyorum 95ten 82 ye düştüm boy 1.82 ama tekrar aldım hep lanet olası abur cubur 😀 tekrardan vermeyi düşünüyorum bende bu şekil beslendim tek fark öğlen elma yerine çorba içtim ekmek asla yok ve günde yarım saat sonra ları 45 dakika hızlı tempo bisiklet sürdüm böyle yaptınızmı ve cok su ıctınızmı anında kılo verıyorsunuz tekrardan uygulamaya gecelım bakalım yazıyı paylasan arkadaşada tesekkurler vee son olarak arkadaslar bu bır gercek bızzat uyguladım gordum kılo vermenın tek yolu:
    1 yememek ve saglıklı beslenmek mıde kuculuyor zaten
    2 spor yapmak

    baska hıcbır yolu yok ılaclar abuk sabuk dıyetler yalan az yeyın yaglı seyler abur cubur ekmek sekerlı seyler tarzı seyler anında kılo aldırıyor alısınca 3 ay cıkolata yemedım ıstemedı canım sonradan dadandık ıste bu sekıl herkese saglıklı gunler!!.. 🙂

  25. Sabah aç karninizla birbardak iliksuyun içine bir iki damla elma sirkesi dökün ve bunu sürekli sabah yapın ve kesinlikle ekmek kullanmayın ben 80 kiloydum ve suan 65 kilo oldum 15 kilo verdim bunu mutlaka yapin

  26. Ben 01.07.2013 de 77 kiloydum. Ailevi sorunlar oldu yemeğe verdim kendimi bir yedim bir yedim baktım şişiyorum. Bir tartıldım anam 105. Kalbim durdu ağladım ağladım sonra azim ve inat diyete başladım. 01.07.2016 da 105 kiloydum şuan(26.10.2016 )95 kiloyum hedefim 50 kilo. İdealim var. Bakalım hayırlısı. Sadece şunu söyleyebilirim zayıflamak hiçte kolay bir şey değil ne olur ama ne olur zayıfken dikkat edin. Sonra verilmesi çok zor oluyor. Tebrik ederim arkadaşım darısı benim başıma inşallah.

  27. bugune kadar okuduğum en inandırıcı ve gerçek zayıflama serüveni. anlattıklarına uymaya çalışıcam.İnşallah verebilirim kilo. sağlıgım elden gitti. zayıflamak şart. anlattıgın ve parlaştıgın bilgiler için de sana teşekküler

  28. Merhaba, çok güzel yazı olmuş bilgiler için teşekkürler 🙂

  29. Şeker ve tuzu bırakın

  30. Mrb ben 1.57 boyundayım 19 yasındayım ve 96 kıloyum emzırıyorum ve kılomu çok skntı ediyorum dogımlarım arda arda oldu bana bı akıl vetırmızsınız

    • iyi günler sümeyye hanım, 19 yaşında olduğunuzu ve emziren bir anne olduğunuzu söylemişsiniz. Hamilelik süresince ve bebek emzirirken diyetisyene danışmadan diyet programları uygulamamanızı önerebiliriz. Hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı her şeyden önemli bunu unutmayın. 🙂

  31. Yasemin hanım ne kadar surede elma sırkeaıyle kilo verdiniz bende kullanıyorum ama nasıl kullandınız benıde bılgılendırın lütfen

  32. pek domates yemeyin o da boş karbohidrat.

    salatayı daha çok yiyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.