Anasayfa / Diyet Önerileri / Bebeklerimize Hangi Mevsimde Ne Yedirmeliyiz?

Bebeklerimize Hangi Mevsimde Ne Yedirmeliyiz?

Mevsimlerin kendine özgü sebze ve meyveleri vardır. Aslında aslolan mevsimine göre sebze ve meyve tüketmektir.

Çocuklar bebekler diyet yapar mı? Bazı durumlarda evet. Bazı durumlarda gerekli.
Tabiiki çocukların diyeti yeşkinlerinkine benzemiyordur. Obezite başlı başına bir hastalık olduğu için çocuklarda da görülebiliyor.
Obezitenin dışında çok yiyen, aburcuburu fazla tüketen ve hareketsiz çocuklarda yaşlarına uygun olmayan kiloları taşıması bu çocuğun ergenliği ve gençliğinde sıkıntılar yaşayacağı anlamına gelir.
Çocuklardaki diyetin asıl amacı sağlıklı büyümektir. Günümüz şartlarında televizyondan, çevreden gördükleri albenili yiyecekler adeta çocuklarımızı cezbediyor.

Asıl önemli nedeni çocuklara yönelik aburcuburların gerçekten çekici olması yani teknoloji çocuklar için de gelişmiş.
Bir diğer önemli sebebi annelerin iş hayatına atılmaları.

Hazır yiyeceklerin evlere daha sık girmesi.

Başka bir neden ise çocukların hareketsiz oluşu. televizyon karşısından ayrılmayışı. Büyük şehirde kimsenin çocuğunu dışarı bırakmayışı. Kırsal kesimde hekes birbirini tanıdığı için çocuk geç saate kadar trafik tehlikesi, tinerci tehlikesi olmadan dışarıda oynayabiliyor.

Tabii medeniyet denilen “tek dişi kalmış canavar” bizi olumsuz etkilemiştir.
Sırf bu sebeplerle çocuğumuzun besin dengesi bozuldu. Diyet yapmaları kaçınılmaz oldu. Her şey şağlık için. Sağlık şart, eğitim şart.

Yaz Meyve ve Sebzelerinin Faydaları Nelerdir?

Hemen herkes, yaz gelse de meyve sebze bollaşsa, dilediğimizce yiyebilsek der durur. Yaz meyvelerinin görüntüsü bile insanın ağzını sulandırıyor. Çeşit çeşit meyve ve sebzeler ile bereketli bir mevsim şu yaz ayı. İnsanın ne yemek yapsam derdi daha az oluyor.

Peki yaz meyveleri  ve sebzeleri neler?

Haziran ayı meyve ve sebzeleri

Haziran ayı pek çok meyve ve sebzenin ilk çıktığı ay olmasından dolayı pazarlar biraz pahalı olur ancak ilerleyen aylarda ürünlerin çoğalmasıyla fiyatlar biraz daha iner.

Meyveler:  can erik, kiraz, kayısı, şeftali, mürdüm eriği,  vişne, dut

Sebzeler: Enginar, bakla, araka, biber, domates, barbunya, patlıcan, salatalık, semiz otu, taze fasulye, taze patates, dolmalık biber, kabak, üzüm yaprağı, çalı fasulyesi, dere otu, marul, soğan, sarımsak, nane, tere, maydanoz, biberiye, fesleğen sayılabilir.

Temmuz ayı meyve ve sebzeleri

Temmuz ayı hazirana göre ürünlerin fiyatlarının düştüğü bir aydır, ancak  yine de temmuz ayında ilk kez çıkan ürünlerin fiyatları nispeten pahalı olacaktır. Bu sebeple biraz daha bekleyerek ürünler bollaşıp, fiyatları ucuzladıktan sonra satın almak akıllıca olacaktır.

Meyveler:Sarı erik, karpuz, ahududu, vişne, kiraz, şeftali, kavun, mürdüm eriği, kayısı

Sebzeler: taze fasulye, börülce, soğan, kabak, barbunya, semiz otu, salatalık, domates, dolmalık biber, bezelye, patlıcan, yeşil biber, sivri biber, mısır,  nane, maydanoz, tere, sarımsak sayılabilir.

Ağustos ayı meyve ve sebzeleri

Ağustos ayı yaz aylarının sonuncusu ancak, bu bereketli toprakların, insanlara sunduğu cömert besinlerin türlü türlüsünden istifade edebileceğimiz aylardan.

Meyveler: Vişne, şeftali, mürdüm eriği, üzüm, mısır, kavun, karpuz, dut, böğürtlen, incir, kırmızı erik

Sebzeler: Taze fasulye, börülce, soğan, kabak, barbunya, semiz otu, salatalık, domates, dolmalık biber, bezelye, patlıcan, yeşil biber, sivri biber, mısır,  nane, maydanoz, tere, sarımsak, iç bakla, fesleğen sayılabilir.

Bebek Yoğurdu Nasıl Yapılır?

Prebiyotik açısından oldukça zengin bir besin olan yoğurt, bebeğinizin beslenmesinde önemli bir yere sahiptir.

Bebeğinize yoğurdu özellikle ikindi de yedirmeye dikkat edin. Özellikle gazı olan bebeklerde mümkün olduğunca geç saatlerde yoğurt yedirmemeye özen gösterin.

Bebeğinize yedireceğiniz yoğurdu piyasada satılan hazır pastörize yoğurtlardan satın alabileceğiniz gibi en sağlıklı olanı kendinizin her öğün taze taze yapmanızdır. Bebeğinize yoğurdu ilk başlarda sade yedirmeye çalışın. İlerleyen aylarda meyve pürelerinden içine katarak meyveli yoğurt olarak da yedirebilirsiniz

Süt kaynatılır ve soğumaya bırakılır. 1 Bardak Süt parmağımızın dayanabileceği sıcaklığa kadar ılıdığında içerisine maya olarak 1 tatlı kaşığı yoğurt konularak tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırılır. Bardağı hareket ettirmeden güzelce üstünü örtün ve mümkün olduğunca sıcak tutmaya çalışın.

07Yaklaşık 3-4 saat sonra bebeğinizin yoğurdu mayalanmış olacaktır.

,

Buna da göz atın

Diyet Yaparak Kilo Veremeyenler İçin Tavsiyeler

Son günlerde sık sık duyduğumuz ‘Diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum. Neden olabilir? ‘ sözünü yaşayan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.