Anasayfa / Diyet Önerileri / Kilo Verdiren Baharatlar
Kilo Vermeye Yardımcı Baharatlar

Kilo Verdiren Baharatlar

Kilo Vermeye Yardımcı Baharatlar

Merhaba arkadaşlar. Baharatlar binlerce yıldır kullanılan ve sofralarımıza lezzet katan ürünlerin başında gelmektedir. Özellikle Uzak Doğu ve Orta Doğu ülkelerinde sık kullanılan baharatlar ülkemiz de de vazgeçilmezlerimiz arasında yer almaktadır. Peki sofralarımızdan hiç eksik etmediğiniz baharatların yararlarını biliyor musunuz ? Peki hangi baharatlar ne işe yarar ? İşte bugün sizlerle kilo vermenize yardımcı baharatlardan bahsedeceğim. Yemeklerimize tat katan baharatlar olmazsa olmazlarımızdan. Peki hangi baharatlar kilo vermenize yardımcı ? Baharatlar kilo verdirir mi ? Acı pul biber kilo verdirir mi ? Kilo verdiren ve yağ yakmaya yardımcı baharatlara hep birlikte göz atalım..

Hangi Baharatlar Kilo Vermeye Yardımcı Olur ?

Tere Tohumu: Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Trioidi tembel olanların verimli çalışmasına yardımcı olur.

Zencefil: Alınan besinlerin daha iyi sindirilmesini sağlar. Bünyeyi kuvvetlendirir. Kilo verirken enfeksiyon kapma ihtimalinizi düşürür.

Yeşil Çay: Güçlü bir antioksidandır. Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Bağırsaktaki faydalı bakterileri artırıp sindirimine yardımcı olur.

Biberiye: Yağ metabolizması üzerinde olumlu etkisi vardır. Vücudu ısıtarak dolaşımı canlandırır.

Karanfil: Toksin atmaya yardımcıdır.

Kekik: Kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Özellikle kekik suyu olarak tüketildiğinde yağ metabolizması üzerinde faydalı etkiye sahiptir. Damar açıcı, canlandırıcı özelliği vardır.

Sivri Biber: Acılarda olduğu gibi yemeklerin daha iyi hazmedilip metabolizmasının hızlanmasına yardımcı olur.

Funda (Çay olarak): Bir çay kaşığı kadar funda, suda kaynatılıp özü çıkartılarak içilebilir.

Zerdeçal: Özellikle safra ve karaciğer fonksiyonları destekleyerek vücudun detoksuna yardım eder.

Garcinia Cambogia: Küçük Tropikal bir meyvedir. En büyük yararı ise beyne yolladığı kuvvetli doyma sinyalleridir. Özellikle gerginlik ve stres altında fazla yiyen kişiler üzerinde iyi sonuçlar gösterir. Kilo vermeye yardımcıdır. Vücuttaki yağ yakımını arttırarak kolesterol seviyesini düşürür. İştah azaltma özelliği vardır. Krom ile birlikte kullanılırsa kan şekerinide dengeler. Şeker hastaları, hamileler, emzirenler ve demas sorunu yaşayanlar kullanmamalıdır.

Wasabe: Japonların geleneksel olarak kullandığı bir acıdır. Metabolizmanın canlanmasına ve hızlanmasına canlanmasına yardım eder.

Kırmızı Pul Biber: Metabolizmayı canlandırarak yağ yakımı sağlar fakat iştah açabilir. Bu yüzden dikkatli kullanılmalıdır.

Mercan Köşk: Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olur.

Tüm bunların yanında iyi bir diyet programı ile günde en az 30 dakika yürüyüş yapmanızı tavsiye ederiz. Günde 30 dakika yürüyüş yapmak hem vücut sağlığınızı arttıracak hem de kalori yakacağınız için zayıflamanızı sağlayacak. Ayrıca kendi bünyenize göre seçebileceğiniz zorlanmadan uygulayabileceğiniz diyet programları için sitemizde yer alan diyetler kısmından yararlanabilirsiniz.

Bununla birlikte zayıflamanın yolları yazımıza ve kilo verdiren yiyecekler yazılarımıza da göz atmanızı önermekteyiz 🙂

Yazımızı aşağıdaki kutucuklardan paylaşmayı ve bizi takip etmeyi unutmayın 🙂

Buna da göz atın

Protein Diyeti Olan Dukan Diyeti Listesi ve Aşamaları

Günümüzde kilo vermeye çalışan insanların sayısı her gün artıyor. Bunun en büyük sebeplerinden biride düzensiz …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.