Zayıflama Çayı Tarifleri
Merhabalar arkadaşlar… Bugün sizlerle oldukça popüler bir konu olan zayıflama çaylarıyla ilgili bir yazımız ile karşınızdayız. Özenle hazırlanmış bu yazımıza gelin birlikte göz atalım.. Zayıflama çayları nedir ? Zayıflama çayları zayıflatıyor mu ? Zayıflama çayları gerçekten işe yarıyor mu ? Bitkisel çaylar zararlı mı ? Bitkisel çaylar zayıflatır mı ? Bu sorularınızı duyar gibiyim.. Çünkü bunlar en çok duyduğumuz sorular. Bugün zayıflama çayları ile ilgili ayrıntılı bir yazı hazırladık..Hepimiz elbette rejim dönemlerinde zayıflama çayları – bitkisel çayları kullanıyoruz yada kullanmışızdır. Bugün bitkisel çaylar hakkında uzun ve ayrıntılı bir araştırmamı sizlere aktaracağım. İnternette başka bir sitede zayıflama çayları ile ilgili bu kadar toplu bir bilgi bulamazsınız =) Hangi çaylar zayıflatır ? Etkileri nelerdir ? Tarifleri .. Gelin bir göz atalım..
Bitki çaylarının diğer içeceklerden farklarından biriside rahatlatıcı etkiye sahip olmasıdır. Pek çok marketten kolayca elde edebileceğimiz bu ürünler geleneksel ilaç olarak kabul gören bu çaylar; yorgunluğu, depresyonu, hâlsizlik, baş ağrısı, sindirip problemleri gibi pek çok rahatsızlığa iyi gelebilir.
Bugün inceleyeceğimiz zayıflama çayları arasında: yeşil çay, ada çayı, biberiye çayı, mate çayı, maydanoz çayı, kekik çayı ve funda yaprağı çayları yanı sıra Dr. Ahmet Maranki’nin özel limonlu elma çayı tarifini de göreceğiz.
Öncelikle Yeşil Çay‘ın yararlarına bir göz atalım..
Yeşil Çay‘ın yararları : Yeşil çay mayalanma işleminden geçirilmez. Bu sayede antioksidan etkileri bozulmaz. Bazı kanserlere ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu özelliği vardır. Bu çayın fazla tüketildiği toplumlarda kanser oranı düşüktür. Metabolizmayı hızlandıran bir etkiye sahip olduğu için pek çok diyet listesinde önerilen bir çaydır.
Cildi gençleştirici, güzelleştirici etkilere sahiptir, diş etlerini korur. Rezeneyle tüketilirse sindirime yardımcı olur.
Ada Çayı : Dişotu da denir. Çok fazla türü vardır. Anadolu’da 90 kadar türü olduğu bilinir. Pek çok ilacın içerisinde ada çayı ekstreleri vardır
.
Ada Çayı’nın faydaları : Vücudun direncini arttırır, kuvvet verir. Mikroplara karşı, bazı mantar türlerine karşı ve bazı virüslere karşı tedavi edici özelliği vardır. Uyku problemini çözmeye yardımcı olarak uyku düzeninizi düzenler. Karaciğer hastalıklarına iyi gelir. Göğsü yumuşatır. Nezleye karşı en etkili ilaçtır.
Not : Hamilelik döneminde kullanmayın, Günde 3 kahve fincanından fazla tüketmeyiniz.
Hazırlanışı : Demleyerek hazırlayın. 2 dakikadan fazla kaynatmayın zararlı bir maddeye dönüşmesine neden olabilir. Bir tatlı kaşığı dolusu yaprak, bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır. Üstü kapalı olarak 10 dakika kadar demlenir daha sonra süzülür. Bu karışımı günde 2-3 bardak kadar tüketebilirsiniz.
Farklı bir hazırlanışında ise kaynamakta olan 1 litre suyun içine, kuru yaprak yahut çiçek karışımından yarım avuç kadar atılır. Demlenir ve yemeklerin üstüne 1 fincan içilir. Çay yerine kullanılabilir.
Biberiye Çayı : Yağ yakıcı etkisiyle bilinir. Unutkanlığa karşı tüketebilirsiniz. Kan dolaşımını hızlandırır. Sinirsel gerilime iyi gelir rahatlanır. Baş ağrısına karşı kullanılır.Mide ve bağırsakları uyarır. Gaz söktürücü özelliği vardır. Kadınlara has durum olan aybaşını düzene sokar. İyi bir adet söktürücüdür. Erken saç dökülmesini engeller. Hamilelere önerilmez. En çok yağ yakan zayıflama çayı olarak bilinir.
Hazırlanışı : 1 Litre kaynar suya kurutulmuş biberiye yaprakları yarım avuç veya taze sürgün olarak atılır. 2 saat beklenir. Günde 3 kez yemeklerden önce tüketebilirsiniz.
Mate Çayı : İsmini pek duymamanız normal çünkü Güney Amerika’ya özgü bir ağaç olan Yerba mate’nin yapraklarıyla yapılan bir çaydır. Son yıllarda oldukça popüler bir çay durumuna gelmiştir. Kilo vermeye yardımcı olur. Alerjileri tedavi eder. Vücuda canlılık verir. Kalbimizi güçlendirir. Depresyon, bunalım durumlarında kullanılır ve rahatlatır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Zihni, hafızayı güçlendirir. Vücuttaki yağın emilmesine yardımcı olur.
Hazırlanışı : 1 litre suyumuzu kaynatıyoruz. Mate yapraklarımızı kaynayan suya atmıyoruz. Suyumuz kaynadıktan 3-4 dakika sonra suyun içine atıyoruz. Demlenmesi için 2-3 dakika yeterlidir. Tadı acı gelirse içerisine az miktarda bal yahut süt katabilirsiniz. Afiyet olsun.
Maydanoz Çayı : Özellikle iştah kesici özelliği ile bilinir. Şişmanlamayı önleyici etkiye sahip. İdrar söktürücüdür. Aybaşı sancılarını keser. İltihapların çabuk iyileşmesini sağlar. Cilt güzelliğine katkıda bulunur. Terleterek vücutta toplanan zehirli maddeleri temizler. Yüksek tansiyonu düşürür. Kalbin yorulmasını engeller. Böbrek taşlarının düşmesine yardımcı olur. Safra akışını kolaylaştırır. Kan şekerini normal seviyede tutar. Etkili bir zayıflama çayı olarak bilinir.
Hazırlanışı : 1 tatlı kaşığı kadar maydanoz 1 bardak suda kaynatılır. Sabahları aç karnına içilirse daha faydalıdır.
Kekik Çayı : Sindirimi kolaylaştırması en etkili özelliklerinden biridir. Soğuk algınlığına iyi gelir. Balgamlı öksürüklerde kullanılır. Hastalıkların ardından direnç gücünü arttırır. Hafızayı güçlendirir. Cinsel gücü arttırır. Kolesterolü düşürür. Böbrek ve mesanedeki mikropları öldürür.
Hazırlanışı : 20 gram kekiği 1 litre sıcak suda haşlıyoruz. Sabah akşam birer bardak tüketiyoruz.
Funda Yaprağı Çayı : Anne sütünü arttırır. Böbrek, kum ve taşların düşürülmesinde yardımcı rol oynar. İdrar söktürür. Ödeme etkilidir. Kanı temizler. İshali engeller. Vücutta depo edilmiş yağların kullanımını sağlar ve yemeklerden sonra vücutta depolanan yağ oranını azaltır.
Hazırlanışı : 1 çay bardağı kadar funda yaprağını 1 litre suya atıp 10 dakika kadar kaynatıyoruz. 20 dakika demliyoruz. Günde 3 çay bardağı kadar tüketebilirsiniz
Yeşil Çay – Misket Limonlu Soğuk Çay tarifi
Malzemeler :
- 1 litre demlenmiş yeşil çay
- Çeyrek su bardağı kadar akçaağaç şurubu
- Bir tutam tarçın (B grubu kan grubundaysanız eklememeniz daha doğru)
- Bir tutam zencefil
- 2 adet misket limonunun suyu
- 2 çay kaşığı misket limon kabuğu rendesi
Bitkisel Zayıflama Çayı tarifi (Dokuzlu Çay – Dokuzu bir yerde olarak da bilinir)
Malzemeler :
- Biberiye
- Mate bitkisi
- Funda yaprakları
- Kekik
- Yeşil çay
- Cinnema bitkisi
- Barut ağacı yaprağı
- Sinirli ot
- Limon