Zayıflamanın yollarını arayan ziyaretçilerimize hızlı zayıflama yöntemlerini vereceğiz.Bu sayede kısa zamanda kilo vermeye başlayabilirsiniz.Kilolarından kurtulmak isteyenlere diyet listesi şeklinde değilde basit önerilerle bilgi vereceğiz.Sağlığa zarar verecek hiçbir yöntem yok. Diyet listesi yapmanıza da gerek yok.Uymanız gereken kurallar yok.Bu yöntemler kilo vermemizi sağlarken formda kalmamız ve organlarımızın daha rahat çalışması için gerçekten yararlı bilgiler.
Çok Hızlı Zayıflama Yöntemlerinin Yararları ve Zararları
10 günde 10 kilo vermeyi planlayan kişiler nasıl bir risk içinde olduğunu bilmiyor. Hızlı kilo kaybetmek doğru mu?, Güvenli mi ? Diyet ile kaybetmenin yanı sıra zayıflama ilaçlarını kullananlar da var.Peki bu ilaçlar sağlımızı tehdit ediyor mu? İşte cevaplar.
Giydiği elbiseyi 3 günde bırakmak isteyenler ilaç firmalarının reklamlarına inanıyorlar ve hızlı kilo kaybı yaşamak istiyorlar.Bir probleminiz olmadığında diyetler ve zayıflama aktivitelerinin hiçbir zararı yok.Fakat ilaç kullanımına gelecek olursak ;
ABD ‘de her sene zayıflama ürünlerine toplam 33 milyar dolar harcanıyor.Türkiye’de bu durum çok az olmasına rağmen kullananlar için risk taşıyor.
Bu ürünlerden herhangi biri ile gerçekten hızlı zayıflamak istiyor musunuz? Onlar güvenli mi? Ve böyle hızlı kilo kaybının riskleri nelerdir? Diyet Postası sizler için bu konuyu ele alıyor.
Hızlı Kilo Kaybı: Nedir?
Yani pek çok pazarlamacıların “hızlı kilo kaybı” olarak adlandırdıkları ürünleri sıralamak zordur.
En hızlı kilo kaybı vermenin yolları şu şekilde ayrılır ;
Açlık Diyetleri
Uzmanlar tarafından uzun süre aç kalıp yemek yemek pek fazla önerilmese de hızlı zayıflamanın yollarından biride açlık diyetleridir.Akçaağaç Şuruplu Detoks Limonata Diyeti ile yapılan açlık diyeti genellikle önerilmez.
Diyet hapları ve Takviyeler
Onlarca kilo kaybı yaşatan haplar büyük risk içeriyor.Genellikle bu haplar metabolizmayı hızlandırır,yap emilimini arttırır ve kilo kaybına neden olur.Zararlı yönü ise siz yediğiniz besin ile değil doğal olmayan bir hap ile metabolizmanızı hızlandırmaya çalışıyorsunuz.Hızlı kilo verebilirsiniz fakat hapları bıraktıktan sonra kaybettiğiniz kiloları geri almaya başlarsınız.
Çok Düşük Kalorili Diyetler
Tıbben olumlu olarak bakılan çok düşük kalorili besin içeren diyetler ile hızlıca kilo verilebilir.
Hızlı Kilo Kaybetmek İşe Yarıyor mu ?
Pazarlamacılar sattıkları ürünleri kötülemezler.Deyim yerinde ise kimse yoğurdum ekşi demez.Bu tür ürünler sağlığa zararlıdır.Hap yerine diyet yapın,bitkisel çay için,doğal yollarla zayıflamaya çalışın.Büyük risk oluşturmasa da ölüme kadar götüren kilo hapları var.Gıda yerine geçen hapların tanıtımında hapı attığınız da acıkmayacağınızı ve böylece zayıflayacağınızı söylerler.Düşük kalorili diyet ve spor aktivitelerinin daha çok yararlı olduğu kanıtlanmıştır.En büyük etken karaciğer problemlerine neden olabiliyor.Diyet ve egzersiz ile yavaş yavaş kilo vermeniz daha sağlıklı olacaktır ve ilerleyen zamanlarda kaybettiğiniz kiloları geri almazsınız.
Hızlı Kilo Kaybı Riskleri Nelerdir?
Olası ciddi riskler şunlardır:
- Safra taşları birkaç ay içinde büyüyebilir ve ameliyat olmak zorunda kalabilirsiniz.
- Vucütta yüksek su kaybına neden olabilir.Çok su içerek önleyebilirsiniz
- Haftalarca protein tüketmeyeceğiniz için yetersiz beslenme yaşayacaksınız ve ruh haliniz bile bozulabilir.
- Nadiren hayatı tehdit edici olabilen elektrolit dengesizlikleri,
hızlı kilo kaybının diğer yan etkileri şunlardır:
- Baş ağrısı
- sinirlilik
- yorgunluk
- Baş dönmesi
- Kabızlık
- adet düzensizlikleri
- Saç kaybı
- kas kaybı
Hızlı kilo kaybı tehlikeleri diyet için harcadığınız zamana göre artar.Hap değil de diyet uygulayarak,spor yaparak,hareketsiz kalmadan ve günde 2 litre su içerek 1 ayda 5 kilo verebilirsiniz.Uzun bir süreç olabilir ama kilolarınızı geri almazsınız.
Zayıflama yöntemleri herkes uygulayabilir.Kilo verme ile yağ eritme arasında büyük fark var.’Kilolarımdan sıkıldım,diyete başlamalıyım’ dedikten sonra spor yaparız,sık sık su içeriz akşam tartılırız ve sonuç hiç kilo vermemişiz.İşte diyet yapmaktan da sıkılanlar için bu yöntemleri sizlere veriyoruz.
Psikolojik : Önce kendimizi motive etmeliyiz.Duygularımız ve düşüncelerimiz bizi kilo vermeye veya vazgeçmeye sürükler.Bilimsel olarak duygusal açlık yani moral bozukluğunda stres anında yemek gibi tanımlarda var.Kendimize karşı dürüst olmalıyız.Kendinizi sorguya çekmelisiniz.’Su içiyorum spor yapıyorum ama kilo veremiyorum ?’ Diyenler için kendinize bir sorun gerçekten kaç bardak su içiyorsunuz ? En az günde 2.5 litre su içmelisiniz.Kahvaltı da ara öğünde ve diğer öğünlerde ne yiyeceğinize karar vermelisiniz.
Arkadaşlar diyet yaparken zorluk çekeceksiniz.Bu sadece kilo vermeye ait bir şey değil.Yeni bir dil öğrenirken de aynı şeyi yaşarsınız.Diyet yaparak hızlı kilo vermenin yollarını bulabilirsiniz.Hızlı kilo vermek istiyorsunuz ama bir türlü başaramadınız mı? Diyet listesi ile denediniz olmadı mı? Bizim vereceğimiz yöntemleri deneyin.Çalışan bir bireysiniz ve akşam saatlerinde yorgun argın evinize geldiniz. Eğer eve gelir gelmez yemek yeyip uyuyorsanız; zaten o beden yavaştan çürümeye başlamış demektir. Yada yine aynı şekilde, yemek yeyip hemen ardından televizyon karşısında uyuyakalırsanız; hareketsizlikten şuanki kilonuzun gün geçtikçe daha da arttığını göreceksiniz. Size evinizde bile kilo vermenin yolları hakkında bilgi vermek mümkün ve hemen maddeler halinde bu bilgileri sıralamaya başlıyorum.Aşağıda zayıflamak için yapılması gerekenler listelenmiştir.
Hayatınıza hareket katın.İstediğiniz kadar az yeseniz de hareket etmediğiniz sürece kilo vermeniz biraz zor.Spor hayatınızdan eksik olmamalı.Günde en az 1 en fazla 2 saat spor çok iyi gelecektir.
- Hızlı Yemek Yememelisiniz : Yediğiniz yemeği az yeseniz bile hızlı yememelisiniz.Çünkü ağzınızda besini çok çiğnemeden yutmuş olacaksınız ve sindirimi zorlaşacaktır.Sindirimi zorlaşan besin için daha fazla organımız çalışacak ve yorulacağız.Kilo almamıza sebep olan etkenlerden biri de bu.
- Yatmazdan 3 saat önceye kadar meyve sebze dışında yemek yemeyin.Örneğin 22.00 da yatan bir kişi 19.00 dan sonra yemek yememeli.
- Kola,beyaz ekmek,çörek,börek vs uzak durun.
- Haftanın 3 günü kendinize 1 saat ayırın ve en az 1 saat spor yapın.45 Dakikadan az spor yapmayın çünkü ilk önce vücudunuzdaki karbonhidratlar yakılacak ve daha sonra yağlar yakılacak.
- Nişasta ve glikozu(meyve hariç) hayatınızdan çıkartın.
yani; makarnayı, pilavı, patatesi, ekmeği, çay şekerini, pastayı, tatlıyı, pirinci, bulguru, birayı çıkartmanız gerekiyor en azından birkaç ay. kola fanta gibi sıvı besinlerde light olanları alın. - Ekmek yemeyin.
Türk beslenme alışkanlığında ekmeğin büyük rolü olduğunu biliyoruz.Bizlere küçüklükten beri “ekmeksiz doymazsın” dendiğini de.Eğer ekmek gibi çok ucuz bir besinden vazgeçebilecek ekonomik durumunuz varsa, vazgeçin. - Yürüyün.
Apartmanınızda merdiven varsa asansör kullanmayın. yolunuzu uzatın kasten, hatta yürüyebileceğiniz mesafedeyse otobüse binmeden eve gitmeyi deneyebilirsiniz iş-okul çıkışında. - Acı yiyin.
Acı biberin metabolizma aktivitesini artırdığı, bilimsel bir gerçektir. - Kahve için.
Kahve tüketiminin metabolizma hızını 1 saat boyunca yüzde 20 artırdığını biliyor muydunuz? - Su için.
her aktiviteniz su tüketilerek gerçekleşir vücutta. yeterince almazsanız, aktiviteler yavaşlar. - Karnınızı içinize çekin.
hem görünüşünüz daha iyi olacaktır, insanların fark etmesi motivasyonunuzu artırır; hem de teknik olarak bir karın egzersizi yapmış olacaksınız. - Yoğurdun yüzeyinde birikmiş olan suyunu için.
- Zayıflamanın püf noktalarından biride Kaşar,sucuk sosis türlerini yemeyi bırakmanızdır.