Bugün dukan diyetinin bir bölümünü özetleyeceğiz. Dukan diyetine tam erişmek için kitabı satın almanızı öneririz. Bugün dukan diyetinin atak evresi hakkında bilgi ve örnek dukan diyeti atak evresi menülerine bakacağız. Bu evre daha çok saf protein diyeti ile yürütülen bir evredir.
Bu evre yüksek motivasyonla diyete başlanan ve ilk verimli sonuçların beklendiği ve hızlı sonuç aldığınız, üç temel besin grubundan yalnızca birisiyle sınırlandırılan ”saf protein diyeti” olarak adlandırılmaktadır.
Bu diyette protein bakımından zengin olan şu tarz gıdaların alımı artacaktır : et, balık, kümes hayvanları, deniz ürünleri, yumurta, süt ve süt ürünleri..
Bu diyet, düşük kalorili diyetlerle karşılaştırdığımızda bu diyet iyi bir şekilde uygulandığı taktirde, tüm direnç mekanizmalarını ortadan kaldıracak çok iyi bir savaş aracıdır. Özellikle kadınların menopoz öncesi dönemde vücutları su toplayan veya menopoz döneminde hormon tedavisi gören kadınlar gibi en zor vakalarda tüm etkinliğini ortaya koymaktadır. Aynı zamanda, şimdiye kadar pek çok rejim uygulandığı için, dirençli olarak bilinen vakalar üzerinde de aynı derece etkilidir.
Kaç günde kaç kilo verilmesi gerekirse gereksin, dukan diyeti her zaman saf protein diyetiyle başlar. Bu çok farklı ve özel bir diyettir, özellikle kilolu kişilerin psikolojisini tetiklemek ve metabolizmasını şaşırtmak için kullanılır. Bu iki etkinin birleşimiyle, ilk kesin kilo kaybı görülür.
Dukan diyeti atak evresi 1 – 10 gün arası değişen dönemde, on ayrı kategoriden gıdalarla beslenme hakkınız vardır.
Bu on kategorilerden hangisi hoşunuza giderse, sınırsız olarak ve günün istediğiniz saatinde tüketebilme hakkınız olacak.
Aşağıda yer alan gıdalar arasından, diğerlerine dokunmadan sadece istediklerinizi seçebilir, hatta bir öğün veya gün boyunca bunlardan yalnızca birini tüketebilirsiniz. Zararsız gibi görünen kaçamaklardan kaçının !
Dukan Diyeti Atak Evresi Gıdaları
-Birinci Kategori : Yağsız Etler
- Sığır eti
- Dana eti
- Ciğer
- Dana ve kuzu dili
- Taze ya da dondurulmuş
- Yağlı ya da yağsız
- Tütsülenmiş ya da kurutulmuş
- Konserve
- Kabuklular
- Yumuşakçalar
- Tavuk
- Tavşan
- Hindi
- Beyaz peynir
- Yoğurt
- Diğer süt ürünleri
- Aspartam kullanabilirsiniz, dünyaca ünlü bir tatlandırıcı
- Yağı alınmış taze sütler çaya ya da kahveye farklı lezzet verir. Soslarda ve kremalarda değişik tatlar yakalamayı sağlar
- Salatalık turşusu ve soğan (fazla tüketilmemelidir.)
- Baharlı otlar (dereotu, maydanoz vs.) sirke, kekik, sarımsak, soğan vb. baharatlar
- Limon (Limon tozu olmamalıdır ve şeker kullanmayın)
- Hardal ya da tuz (Fazla olmamak kaydıyla)
- Biraz ketçap (diyet ketçaplar, az kullanılmalıdır.)
- Parafin yağı (yemek pişirmekte kullanılmamak şartıyla ile sadece sirkeli sosları hazırlamak için kullanabilirsiniz.
- 1 adet haşlanmış yumurta
- Yağsız beyaz peynir
- Yulaf kepeği krebi
- Şekersiz çay
Ara öğün:
- Tarçınlı süt
- Balık (Izgara)
- Light kola
- Kıymalı yumurta
- Yoğurt
- 1 dilim yulaf ekmeği