Anasayfa / Diyet İçecekler / Yağ Yakıcı Çay Tarifi

Yağ Yakıcı Çay Tarifi

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlerle yağ yakıcı çay tarifi paylaşacağım. Bu çayı uyguladığınız diyet ya da perhizle kullanırsanız oldukça etkisini görürsünüz. Ben spor salonundaki bir arkadaşımdan bu çayın tarifini aldım. Günde 1-2 saatlik yürüyüşle birlikte bu çayı kullanırsanız mükemmel bir sonuç alırsınız.

Yağ Yakıcı Zencefil Çayı Faydaları

Zencefil çayının faydaları anlatmakla bitmez ! Göğüs tıkanıklıkları, grip hastalıklarını hafifletir ayrıca vücudunuzun direncini arttırır, soğuk algınlığından kurtulma hızınızı arttırır..

Daha pek çok olumlu etkisi olan zencefil çayına bir dilim limon ekleyerek C vitamini katkısı da yapabilirsiniz. Zencefilin zayıflatıcı etkisi de bulunmaktadır. Bal ile zencefil birlikte tüketildiğinde bal ve zencefil sayesinde kendinizi tüm gün zinde ve enerjik hissedebilirsiniz.

Ayrıca zencefil mide şişkinliği, hazımsızlık vb. sindirim problemlerine karşıda oldukça faydalıdır. Öğünlerden önce ve sonra hemen içilecek bir zencefil çayı sindirim sisteminizin düzenlenmesine yardımcı olacaktır.

Ayrıca diyet yapanlar için özellikle diyet sürecinde bağırsaklardaki hareketlenmelerden dolayı oluşan gaz sıkışmalarına da iyi gelecek bir yardımcı rolündedir.

Yağ Yakıcı Çay Yapılışı

Gerekli Malzemeler:

  • Yarım limon
  • 1 dal zencefil

Limon ve zencefili bir cezvenin içerisine alıp 1,5 su bardağı su ekleyerek kaynatın. Ardından kaynayan çayımızı demlemeye bırakın.  Yağ yakıcı çay hazır ! Her sabah aç karnına ve öğünlerden 30 dakika önce ılık olarak için. Afiyet olsun.

Ayrıca unutmayınız ki kronik hastalıkları olanlar, düzenli ilaç kullananlar ve hamileler bu tarz diyetleri yapmadan, içecekleri içmeden önce mutlaka doktorlarına danışmalıdırlar. Siz de deneyimlerinizi yorumlara yazmayı ve yazımızı aşağıdaki kutucuklardan paylaşmayı unutmayın. 🙂

Yağ Yakıcı Çayın Hazırlanış Resimleri:

yağ yakan çay tarifi

 

 

 

 

 

 

 

Ayrıca unutulmamalıdır ki bu tarif ile birlikte sağlıklı bir diyet programı da uygulamalısınız. En ünlü diyet programları için diyet listeleri sayfamıza göz atıp kendinize uygun bir diyet seçebilirsiniz.

Ayrıca hızlı zayıflamak için aldığınız kaloriden fazlasını yakmanız gerektiğini unutmamalısınız. Bunun için günde en az 30 dakika yürüş yapmanız ya da bisiklet sürmeniz yeterli.

Ayrıca sitemizde yer alan egzersiz programlarına da göz atabilirsiniz. Egzersiz programları için tıklayın. Kendi kilo verme öyküme de göz atmayı unutmayın, sağlıcakla kalın 🙂

Buna da göz atın

Alkali Su Nedir? Faydaları Nelerdir?

Alkali Su Nedir ? İnsan vücudunun direncini koruyabilmesi için kan değerlerimizin belli bir ph değerinde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.