Anasayfa / Diyet Yiyecekler / Kilo Aldıran Yiyecekler Nelerdir? Kilo Yapan Besinlerin Listesi
şişmanlatan yiyecekler
kilo yapan yiyecekler

Kilo Aldıran Yiyecekler Nelerdir? Kilo Yapan Besinlerin Listesi

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlerin çok merak ettiği bir konuyu açıklığa kavuşturacağız. Kilo aldıran yiyecekler nelerdir? Şişmanlatan yiyecekler nelerdir ? gibi sorular aklımızdan sürekli geçer.

Bugün sizlere hangi tür gıdaların kilo aldırdığını ve hangi tür gıdaların kilo aldırmadığını anlatan bir yazı hazırladım. Bazı yiyecekler bize kilo aldırır, bu tarz gıdaları tüketirken dikkatli olmamız gerekir.

Kilo aldıran yiyeceklerin neler olduğu hakkında bilgi veren yazımıza hep beraber göz atalım.

Çikolata kilo aldırır mı ? Patates cipsi yada şekerli tatlandırıcılar kilo aldırır mı? Cips kilo aldırır mı ? gibi sorularınızı yanıtlıyoruz.

Hepimiz yeme isteğiyle alakalı tecrübeler edinmişizdir ki bu çoğunlukla da psikolojiktir. Fakat bazı bilimsel kanıtlar, insanların belirli gıdaları diğerlerinden çok daha fazla tüketme isteği olduğunu ve bu isteğinin yok yere ortaya çıkmadığını gösteriyor.  Bu yüzden, birden bire gelen yeme isteklerinizin gerçekten ne anlama geldiğini bulalım ve bu konuyu sağlıklı bir şekilde nasıl durduracağımızı mutlaka öğrenelim.

Kilo Aldıran Yiyecekler Nelerdir ? Kilo Yapan Yiyecekler 

  • Şekerli Gıdalar

Kahvaltı yaptınız veya akşam yemeğini yediniz aradan bir süre geçti ve siz tatlı bir şeyler yemek için can atıyorsunuz.Üzülmeyin, yalnız değilsiniz; çoğu kişi yemek yedikten birkaç saatten sonra çikolata ya da başka bir şekerli yiyecek gibi tatlı bir şeyler yeme ihtiyacı duyar. Bu kan şekeri dengesizliği nedeniyle oluşur.

Çoğumuz yemeklerde karbonhidratlı çabuk sindirilir gıdalar tüketiriz. Bu gıdalar çabuk sindirilir olduğundan kan şekeri seviyelerinin hızlandırır ve bu nedenle enerjiyi artışını sağlar. Ne yazık ki Kan şekeri hızlı bir şekilde yükselir ve bu yüzden birkaç saatten sonra kan şekeri seviyeleri hızla iner, bu da bizi yorgun, sinirli hissetmeye ve bir şeyler yeme ihtiyacına iter.

Çoğumuz, yine şekerli bir şeylere ulaşırız ve bu olay her seferinde baştan başlar. Bir çözüm olarak yemek zamanlarında tavuk ya da az yağlı etler ve peynirler gibi protein, yulaf ezmesi ya da bulgur gibi lifler düşünebiliriz. Eğer kahvaltı sonrası tatlıya ihtiyaç duyuyorsanız, bunun yerine taze meyveler tüketin.

  • Çikolata

Bir çok insan, özellikle de kadınlar arasında çikolata krizi deneyimini yaşamamış olan yoktur. Eğer çikolataya karşı bir zaafınız varsa, bu sizin çikolata eksikliğiniz olduğu anlamına gelmez ama magnezyum eksikliği anlamına gelebilir. Peki neden çikolata yeme isteği duyarız?

Kakao çekirdeği magnezyum açısından en yüksek yiyeceklerden biridir. Yani eğer durup dururken canınız çikolata istiyorsa bu magnezyuma ihtiyacınız olduğu anlamına gelebilir. Peki o zaman ne yapmalıyız ?

  • Tuzlu Gıdalar

Patates cipsi, tuzlu kraker ya da patlamış mısır için deliriyor musunuz? Bu yiyecekler kesinlikle çok lezzetli kabul ediyoruz, fakat gerçekten istediğiniz yiyecek olmayabilir.  Peki, neden bazen yemek için can atıyoruz? Sebebi dehidrasyon olabilir.

Dehidrasyon yeterli sıvı tüketmemekle bağlantılıdır. Peki, bunun tuzla nasıl bir ilgisi var? Oldukça basit tuz vücutta su tutulmasına yardımcı olur bu nedenle yeterli sıvı tüketmiyorsak  vücudumuz tuz ister. Gelecek sefer bir patates cipsi paketi açmadan önce ilk olarak bir bardak su için. Y

ine de geçmiyorsa klorid veya silisyuma ihtiyacınız olduğu anlamına gelebilir. Peki o zaman ne yapmalıyız ? Cevabı yazımızın devamında okumaya devam ediniz

Genel hatlarıyla kilo aldıran besinler: Yağlı gıdalar, Karbonhidratlar, Tuzlu gıdalar, Şekerli gıdalar

Şimdi ise yukarıdaki örnekleri genişleterek canımızın istediği kilo aldıran yiyecekler yerine  bize kilo yapmayan sağlıkla tüketebileceğimiz alternatif yiyecekleri sunacağız. (Tabloyu büyütmek için üzerine tıklayın)

nasıl kilo alırım

Yukarıdaki tabloda gördüğünüz üzere canımızın istediği ancak kilo almamıza sebep olan ve pek çok zararlı etkilere sahip gıdalar yerine vücudumuzun ihtiyacı olan besin değeri yüksek alternatif gıdaları tüketirsek hem canımızın istediği tada yakın bir tat alarak nefsimizi köreltiriz hem de kilo almamış oluruz !

Ayrıca sitemizde yer alan diyet programlarına göz atmak için: diyet listeleri ziyaret edebilirsiniz. Hepinize sağlıklı günler dileriz !

Buna da göz atın

Vejetaryenların Protein İhtiyacını Karşılayacak Soyalı Besinler

Soya fasülyesi:  Soya Fasülyesinin 100 gramında yaklaşık 41 gram protein 41 vardır. Bu besini tüketmeden …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.