Anasayfa / Diyet İçecekler / Dukan Birası Nedir? Nasıl Yapılır?
dukan birası nedir
dukan birası nasıl yapılır

Dukan Birası Nedir? Nasıl Yapılır?

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere son zamanlarda çokça duyduğumuz yağ yakıcı bir içecek olan “Dukan Birası”nı tanıtacağım. Dukan Birasıyla ilgili aklınızdaki bütün soruları cevaplamaya çalışacağım. Öncelikle Dukan Birası diyoruz fakat aklınız karışmasın Dukan birasının içinde kesinlikle alkol yok.

Dukan Birası ismini aldığı beslenme konusunda uzman bir doktor olan Pierre Dukan’ın tarifidir. Ayrıca Pierre Dukan’ın ismini verdiği bir de diyet programı vardır.

Peki alkol yoksa bu tarifin içinde neler var? Karışın yeşil çay, su, maden suyu ve limondan oluşur.

Dukan birası tarifi vermeden önce bu karışımın faydalarından biraz bahsetmek istiyorum.

Dukan birasının ödem attırıcı, yağ yakıcı etkilerinin yanında zayıflattığı ve daha fit bir görünüm sağladığı söyleniyor. Dukan Birası içerisinde yeşil çay bulunması nedeniyle metabolizma hızlandırıcı bir içeçektir. Vücuttaki toksinleri atmanıza faydası vardır. İçindeki limon sayesinde C vitamini almış olursunuz. Aynı zamanda vücuttaki asit – baz dengesini sağlar.  Maden suyu ise içerisinde bulunan birçok mineralle vücudun sıvı dengesini düzenleyecektir.

Bu etkileri bizzat deneyerek ben de gözlemledim. İçeriğine bakarak sağlıklı bir içeçek olduğunu söyleyebiliriz. Dukan Birası bize sağlıklı zayıflığı vaat eden mucizevi bir karışım. İçerisinde şeker ve türevleri asla yer almıyor.

Eğer siz de benim gibi yeşil çay ve limon tadından hoşlanıyorsanız faydaları bir yana aynı zamanda yaz aylarında serinletici olarak bile içmek isteyeceksiniz demektir. Hadi şimdi bu karışımın tarifini verelim.

DUKAN BİRASI TARİFİ

Dukan Birası Malzemeler;

  • 750 ml su
  • 2 tatlı kaşığı yeşil çay veya 3 poşet yeşil çay
  • yarım limonun suyu
  • 1 şişe doğal maden suyu

Dukan Birası Hazırlanışı, Yapımı

Öncelikle 750 ml suyla yeşil çayımızı demliyoruz. Ben poşet çay kullandığım için demleme işlemini suyu kaynatmak ve yeşil çayın üzerine yavaşça dökmek şeklinde yapıyorum. Ardından demlenene kadar bekliyoruz sonra çayı çıkarıyoruz. Ardından bu suyu soğumaya bırakıyoruz.

Soğuduktan sonra bir şişe maden suyunu ve yarım limonun suyunu ekliyoruz. Ağzını kapatabileceğimiz bir şişe veya sürahiyle buz dolabına koyuyoruz. Dukan biramız hazır. Eklediğim fotoğraflardan da göreceğiniz üzere görüntüsü birayı andırıyor.

Dukan Birası Kullanımı;

Dukan birasını gün içerisinde istediğiniz aralıklarla içebilirsiniz. Ben gün içerisinde sık sık bardağa koyarak içmeyi tercih ediyorum. Bu tarifteki karışım bir günlüktür ve aynı gün içinde hepsi tüketilmelidir. Ertesi gün aynı karışımı yeniden hazırlayacaksınız. Zaten kolay bir tarif olduğu için her gün yenisini 5 dakikada yapabilirsiniz.

 

Karışımı 15 gün bu şekilde tüketiyoruz sonra 5 gün ara veriyoruz. Daha sonra 15 gün daha tüketip 5 gün ara veriyoruz. 30 gün dolduğunda en az 20 gün ara veriyoruz. 20 gün aradan sonra yeniden başlayabilirsiniz.

dukan birası tarifi

Peki Dukan birasıyla tek başına öyle aşırı kilolar vermek mümkün mü ? Herkesin metabolizması birbirinden farklıdır bu yüzden herkeste etkileri de farklıdır. Ayrıca dukan birasının gözle görülür etki sağlamasını istiyorsanız içeceği kendinize uygun bir diyet programıyla desteklemelisiniz. Diğer diyet tarifler için tıklayın.

Not:Dukan Birasının sağlığımıza bir zararı dokunmaz fakat içindeki limon nedeniyle fazla tüketilirse tansiyonunuzda ani değişimlere sebep olabilir.

Ayrıca kronik hastalıkları olanlar, düzenli ilaç kullananlar ve hamileler bu tarz diyetleri yapmadan, içecekleri içmeden önce mutlaka doktorlarına danışmalılar. Siz de deneyimlerinizi yorumlara yazmayı ve yazımızı aşağıdaki kutucuklardan paylaşmayı unutmayın. 🙂

Buna da göz atın

Alkali Su Nedir? Faydaları Nelerdir?

Alkali Su Nedir ? İnsan vücudunun direncini koruyabilmesi için kan değerlerimizin belli bir ph değerinde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.