Anasayfa / Diyet Önerileri / Kilo Vermek İçin Ne Yapmalıyım?
Neden Kilo Veremiyorum
Kilo Vermek İçin Ne Yapmalıyım ?

Kilo Vermek İçin Ne Yapmalıyım?

Zayıflamak için ne yapmalıyım? Neden kilo veremiyorum mu diyorsunuz ? Muhtemelen uyguladığınız diyet listeleri sağlıksız, düşük kalorili diyetlerdir. (1000 – 1200 kalori arasındaki diyetler) Bu yüzden başta hızlı bir şekilde kilo veriyormuş gibi görünseniz de aslında su kaybedersiniz ve kaslarınızı eritirsiniz. Vücudunuzdaki yağlar olduğu gibi kalır.

Bir kaç hafta sonra ise kilo verememeye başlarsınız. Çünkü vücudunuz buna alışamaz ve yağlarınızı depolamaya kalkışır ! İşte yağ olarak kilo vermek ve sarkmaları önlemek için yapmanız gerekenler şunlardır:

Kilo Vermek İçin Yapılması Gerekenler

  • Zeytinyağı ve hindistan cevizi yağı dışında hiç bir yağ kullanmayın ! İşlenmemiş tüm yağlardan uzak durmaya çalışın ! Günde en az 2-3 çorba kaşığı (kiloya göre farklılık gösterir.) bu yağlardan tüketmeniz gerekmektedir. Özellikle hindistan cevizi yağı hem şifalı hem de yağ yakmada oldukça etkili bir yağdır. İsteyenler bu yağı saç ve vücutta kullanabilirler, oldukça besleyicidir.
  • Günde 4 porsiyon karbonhidrat tüketebilirsiniz fakat beyaz karbonhidrat olmayacak. Tam çavdar ya da buğday ekmeği, tam buğday makarna, bulgur, karabuğday, kahverengi pirinç, aşurelik buğday tüketebilirsiniz.
  • 1 porsiyon karbonhidrat = 1 dilim ekmek ya da yarım su bardağı kadar pişmiş pilav/makarna

Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama grisini, kepek, simit gibi besinler bu listede yer almıyor. Kepek unu, beyaz una kepek karıştırılarak yapılmakta ve fazlası kansızlığa neden olabilmektedir.

Gerisini kendiniz evde yapmadığınız sürece işlenmiş gıdalar içerisinde yer almaktadır. Simit ise beyaz undan yapıldığı için kan şekeri dengesini bozar ve daha fazla acıkmamıza neden olabilir.

En Sağlıklı Kilo Verme Önerileri

  • Mutlaka 3 öğün beslenin ! Ana öğün olarak en az 3 öğün beslenmeniz önerilmektedir. 2 ara öğün ekleyebilirsiniz. Ara öğünlerden birinde yarım avuç badem, ceviz, fındık, ayçiçek ve kabak çekirdeği gibi kuruyemişler tüketebilirsiniz. Diğer ara öğünde ise 1 porsiyon meyve yanında biraz peynir, yoğurt ya da 1 bardak ayran içebilirsiniz. (Domates, salatalık meyve sayılmaktadır.)
  • Akşam yemeğini erken yemeye dikkat edin. Akşam yemeğinden sonra sabah kahvaltı edene kadar bir şey yememeniz gerekmekte. Gün içinde dengeli ve doyurucu beslenirseniz zaten yemek ihtiyacı duymayacaksınız.
  • Her öğününüzde muhakkak protein yemeğe özen gösterin. Yumruk büyüklüğü et, balık, tavuk ya da yumurta yahut kurubaklagiller olabilir. (Kurubaklagil yiyecekseniz yanında mutlaka 1-2 kaşık bulgur yahut kahverengi pirinç pilavı tüketin. Böylece tam bir protein takımı oluşturursunuz ve buda size gereken enerjiyi, tokluk hissini sağlayarak günü daha kolay geçirmenizi sağlar.)
  • Tabağınızın yarısı sebze ve salata dolu olsun.
  • Her gün mutlaka 2 çorba kaşığı kadar öğütülmüş keten tohumu yiyin. Salatalara, cacığa, smoothielere ekleyebilirsiniz.
  • Günde 8 bardak ılık su için. Bunun 3 bardağına 1 çorba kaşığı elma sirkesi karıştırıp için.
  • Haftada en az 3 gün spor yapmaya çalışın. En azından egzersiz hareketleri ya da en az 40 dakika yürüyüş yapmaya özen gösterin.
  • Gereksiz ve sağlıksız abur cuburlardan, koladan, şekerli içeceklerden, tatlı ve hamur işlerinden uzak durmalısınız.

Unutmayın kilo vermek sadece ama sadece sizin elinizde ! Yeter ki buna inanın.. Kilo vermek için inanmanız gerekli ! 

Bizzat 4 ayda 20 kilo vermiş biri olarak size önerim bu işi önce kafanızda bitirmeniz gerektiğidir.

Kilo vermek için inançlı olun ! Hepinize sağlıklı günler dilerim!

Buna da göz atın

Protein Diyeti Olan Dukan Diyeti Listesi ve Aşamaları

Günümüzde kilo vermeye çalışan insanların sayısı her gün artıyor. Bunun en büyük sebeplerinden biride düzensiz …

2 Cevaplananlar

  1. Yalın ve güzel anlatım ??

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.