Anasayfa / Diyet Önerileri / Evde Kilo Verdiren Pratik Yöntemler
Evde Kilo Verdiren Pratik Yöntemler

Evde Kilo Verdiren Pratik Yöntemler

Evde Kilo Verdiren Pratik Yöntemler

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlerle evde kilo verdiren pratik yöntemlerden bahsedeceğim. Evde pratik yöntemlerle kilo vermenin yollarına bakmaya ne dersiniz ? Fit ve sıkı görünmek sizinde hakkınız. Vereceğimiz ipuçları ve yöntemler sayesinde evde kilo verebileceksiniz.

Bel Bölgesini İnceltin
Göbek ve bel bölgesinde toplanan kilo ve yağlardan kurtulmak için çok basit bir araca, oklavaya ve 15 dakikaya ihtiyacınız var.

Oklavayı ensenize doğru, yatay biçimle her iki ucundan elleriniz ile tutun. Yani oklava ensenizden geçecek ve elleriniz ile uçlarını tutacaksınız. Ayakta durarak sağa ve sola doğru döneceksiniz. Bu kolay ve pratik yöntem sayesinde hem belinizin incelmesine hem de kol kaslarınızın çalışmasına yardımcı olacaksınız.

Basenleri Küçültmek İçin 
Kalça ve basenleriniz de ki kilolardan kurtulmanız için günde yalnızca 15 dakikaya ve 1 tane yastığa ihtiyacınız olacak.

Önce halının üstüne yastığı yerleştirin. Ardından sırt üstü biçimde halının üzerine uzanın. Yastığı bel bölgenizdeki boşluğu dolduracak şekilde yerleştirin. Önce sağ ardından sol bacağınızı karnınıza doğru çekip bırakın. Bu yöntem ile hem basenleriniz küçülecek hem de bacaklarınız sıkılaşmış olacaktır.

Fit Olmak İçin
Yürüyüş yapmak vücudumuzda yer alan tüm kasları çalıştırmak ve kilo vermek için en etkili ve kolay yöntemlerden biridir. Yürüyüş kalp sağlığı açısından da oldukça yararlıdır.

En iyisi açık havada yürüyüş yapmaktır. Fakat eğer açık havada yürüyüş yapma imkanınız yoksa evin içinde de yürüyüş yapabilirsiniz. Günde ortalama 15-30 dakika arası hafif-orta tempoda evin içinde yürüyüş yapabilirsiniz. Vücudunuz yürümeye alıştıktan sonra bu süreyi arttırabilirsiniz.

Yürüyüş için farklı bir yöntem ise yüksek ve dayanıklı bir sehpa ya da ters çevrilmiş bir kova üzerine basarak step yapmaktır. Step tüm vücut kaslarınızı çalıştırarak özellikle basenlerin küçülmesini sağlamaktadır.
Ayrıca evde yapılan egzersizler konumuza da göz atıp evde yapılan egzersizlerden yararlanabilirsiniz.

Düzenli ve Ölçülü Beslenme
Kilo verme sürecindeki en önemli noktalardan birisi ölçülü beslenmektir. Arzuladığınız yiyecekleri küçük porsiyonlarda yiyin. Kalorisi yüksek bir yiyecek tükettiğinizde enerji yakmak için step, yastık ya da oklava çalışma egzersizlerini yapın.

Bol Su İçin 
Su içmek cilt, vücut sağlığı ve kilo vermek adına oldukça önemlidir. Günde ortalama 2 litre su içmeyi ihmal etmeyin. Su vücuttaki yağların yakılmasına yardımcı olurken iç organlarında sağlıklı çalışmasına yardım eder.

Buna da göz atın

Protein Diyeti Olan Dukan Diyeti Listesi ve Aşamaları

Günümüzde kilo vermeye çalışan insanların sayısı her gün artıyor. Bunun en büyük sebeplerinden biride düzensiz …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.