Anasayfa / Diyet Önerileri / Evde Basit Kilo Verme Yöntemleri – En İyi 10 Zayıflama Yöntemi !
Nasıl Kalıcı Kilo Verilir ?

Evde Basit Kilo Verme Yöntemleri – En İyi 10 Zayıflama Yöntemi !

Son yıllarda aşırı kilo problemi Dünyanın en büyük sorunları arasında gösterilmektedir. Bu konu ile ilgili özellikle ABD ve Avrupa ülkelerinde yüzlerce kuruluş araştırma ve çalışmalar gerçekleştirmektedir. Ve bu araştırmalar sonucu aşırı kilo ve yağlanmaya; düzensiz beslenme, sağlıksız beslenme, stres, iş hayatı gibi etkenler sebep olmaktadır.

Aşır kilo özellikle başta sağlık problemleri olmak üzere, psikolojik ve sosyal hayatı zorlaştıran pek çok sorunlara neden olmaktadır. Bu sebeple sağlıklı yaşamaya özen göstererek aşırı kilolardan kurtulmaya gayret etmeliyiz.

Aslında kilo vermek sandığınız kadar zor ve ulaşılamaz bir hedef değildir. Öncelikle kilo vermeye gerçekten karar vermeniz gerekmektedir. Kilo vermeye karar verenler için evde kolayca uygulayabilecekleri kilo verme yollarını paylaşacağız. Herkes hızlı kilo vermek ve zayıflamak için büyük çabalar içinde, fakat bununla birlikte pek çok ipucu, önemli fakat atlanan noktalar, sağlığınızı tehlikeye atan durumlar vb. şeyler göz ardı edilebilmektedir.

Herhalde zayıflamaya çalışan pek çok kişinin aklına ”acaba istediğim kiloya ulaşabilecek miyim” sorusu geliyordur. Pek çok zaman sıkılma, dayanamama, kilo vermede duraksamaya gelindiğinde pek çok motivasyon kırıcı çevre baskıları gelebilir.

Bu durumda hem motivasyonunuzu arttıracak hemde kilo verme duraksamalarınızı önleyecek altın yöntemlere göz atalım.. İşte evde kilo basit verdiren yöntemler..

Evde Kolayca Kilo Vermenizi Sağlayacak Yöntemler !

1) Öğünlere Çorba İle Başlayın !

  • Çorba içmek duraksamayı önlüyor. Doygunluğu arttırıcı etkisi, mideyi rahatlatması ve su ihtiyacına destek vererek kalori ihtiyacını karşılayan çorbalar, zayıflamada oldukça etkili bir faktördür.
  • Kalıcı kilo verdiren çorba tarifi : Gerekli malzemeleriniz, 1 kase semizotu (yaprak ve saplarıyla) 1 kase ıspanak, 1 kase pırasa, 1 adet küçük patates, 1 kuru kırmızı soğan, 6 diş sarımsak, 1 kase taze doğranmış beyaz lahana, 5-6 tane brüksel lahanası, 1 yemek kaşığı zeytinyağını az su ile pişiriniz ve rondodan geçirin. Çorbanız hazır !

2) Çiğ Sebzelerden Oluşan Salata Tüketin

  • Bir öğünde protein kaynağı tüketirken bir başka öğünde kalorisi düşük sebzelerden oluşan salata yapabilirsiniz. Salata hem sağlıklı hem kilo vermenize yardımcı. Mutlaka salata yemeği alışkanlık haline getirin.
  • Kilo verdirmeyi kolaylaştıran salata tarifi: Öncelikle gereken malzemeleri yazmak gerekirse : 1 kase taze doğranmış mantar, 2 kase doğranmış semizotu, yarım çay bardağı kadar taze yaban mersini, 2 yemek kaşığı kadar kuru siyah yaban mersini, 2 yemek kaşığı kadar kuru dut, 1 lime tipinde limon, 1 adet taze avokado, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 yemek kaşığı ceviz, 2 adet haşlanmış taze pancar ve 1 adet kivi

3) Kaslarınızı Koruyun

  • Kilo verirken özellikle dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi kaslarınızı koruyarak kilo vermektir. Çünkü pek çok diyette kaslar hızlıca eritilerek kilo kaybı yaşanır ve kişi hızlı kilo verdiğini düşünür. Kaslarınızı korumak için kırmızı et ve yeterli düzeyde protein tüketmelisiniz. Hergün bir öğünde mutlaka et çeşitlerinden tüketmeye çalışın.
  • Kas kitlenizi arttırmanızı kolaylaştıran köfte tarifi : Gereken malzemeler, 200 gram kadar yağsız daha kıyması, rendelenmiş sarımsak ve soğan, kimyon, karabiber, tarçın ve zerdeçal.Öncelikle kıyma içerisine az bir miktar karabiber, tarçın, kimyon, sarımsak ve rendelenmiş frenk soğanı ekleyip iyice karıştırın. Köfte şeklini verip fırında pişirin.

4) Sağlıklı Bitkisel Çayları Tüketin

  • Zayıflama aşamasında su ve sağlıklı bitki çayları tüketin. Sağlıklı bir metabolizma hızlandırıcı bitki çayı tarifi …
  • Metabolizma hızlandırıcı çay tarifi : 1 tutam tarhun otu, 1 tutam adaçayı, 1 adet limon kabuğu, 1 tutam ıhlamur yaprakları, 1 tatlı kaşığı karanfili ocakta kaynatarak süzüp günde 4 bardak tüketebilirsiniz.

5) Sadece Tek Bir Ara Öğün Yeterli

  • Zayıflama aşamasında bir ara öğün yeterlidir. Aldığınız ara öğünün tok tutmasına özen gösterin. Sağlıksız, yağlı, hazır ara öğünlerden uzak durun !
  • Tok tutan ve kilo verdiren antioksidan sıvısı: 1 adet kivi, 1 lime tipi limon, 1 parmak büyüklüğünde zencefil, 2 adet elma. Tüm malzemeleri katı meyve sıkacağından geçirerek çıkan sıvıyı ara öğünde için.
Evde Basitçe Uygulayabileceğiniz Kilo Verme Yöntemleri !

6) Aktif – Hareketli Olun ve Yürüyüş Yapın

  • Günde 40 dakika kadar yürüyüş yapmak sizin ekstra kalori yakmanıza yardımcı olmakta, ayrıca kalp ritminizi düzenlemekte ve daha sağlıklı bireyler haline gelmenize yardımcı olmaktadır. Özellikle hızlı tempoda yapılan yürüyüşler bel, basen ve kalça bölgeniz başta olmak üzere tüm bölgelerinizden kilo vermenize yardımcı olmaktadır.
  • Ayrıca üşengeç olmamak, eve sipariş yerine markete gitme, hareketli olmaya özen gösteren bir yaşam tarzı ile daha aktif bir hayat sürerek daha formda olabilirsiniz. Uyuşukluk, yemek yedikten sonra sürekli tek bir koltuğa gömülü kalmak sizin kilo almanıza sebep olmaktadır.

7) Bol Su İçin !

  • Su içmenin faydaları anlatmakla bitmez. Özellikle kilo vermek isteyenler için su kısaca; kilo vermenizi hızlandırır, vücudunuzdaki toksinlerin atılmasını sağlar ve cildinizin gençleşmesine yardımcı olur. Günde en az 2,5 litre su içmeye gayret edin. Tükettiğiniz su miktarına içtiğiniz bitkisel çayları da dahil edebilirsiniz.

8) İnatçı ve Kararlı Olun !

  • Unutmayın kilo veremeyen insan yoktur, sadece kendinize güvenmeli, inatçı olmalı ve istikrarlı bir şekilde mücadele etmelisiniz. Kendinize hedef koyun ve iradenizi sergileyin. Abur cubur yemeği çok mu seviyorsunuz ? Karşınızda, dolabınızda duran abur cuburu gördüğünüzde sen mi büyüksün yoksa ben mi ? derecesine kadar inatlaşın. Mümkün mertebe eve sağlıksız gıdalar almayın ve olanları da çöpe atın ! Bizzat ben 4 ay gibi bir sürede 22 kilo vermiş biri olarak en önemli olan şeyin irade olduğunu düşünüyorum. Gerisi tamamen mazeret. Metabolizmam yavaş, ne yesem kilo alıyorum vb. söylemlerin mazeret olduğunu aklınızdan çıkartmayın. Bizzat kendimin 4 ay gibi bir sürede nasıl 22 kilo vererek zayıfladığımı anlattığım yazımı şuradan okuyabilirsiniz: Nasıl Kilo Verdim ?

9) Abur Cuburları ve İşlenmiş Gıdaları Hayatınızdan Çıkartın !

  • Sağlıksız olan hazır gıdalar, işlenmiş gıdalar ve abur cuburları hayatınızdan tamamen çıkartın ! Özellikle cips, kola, hazır meyve suyu gibi sağlıksız ve aşırı şeker, yağ içeren abur cuburları kesinlikle tüketmeyin. Onlar yerine daha sağlıklı olan meyve, sebze, kuruyemiş ve bazı abur cuburlar (galeta, kepekli grisini vb.) yönelebilirsiniz. Ayrıca işlenmiş gıdalar arasında yer alan sucuk, sosis, salam vb. besinlerden kesinlikle uzak durmalısınız. En azından diyet süresince tüketmeyerek kilo vermenizi hızlandırabilirsiniz.

10) Tuz, Un ve Şekeri Kullanırken Dikkat Edin !

  • 3 beyazı tamamen hayatınızdan çıkartın yemeyeceğiz ancak kullanım oranını ciddi oranda düşürün. Çaya ve kahveye şeker atıyorsanız kesinlikle şekersiz içmeye alışmaya çalışın. Bir süre sonra şeker atarak içtiğinizde size aşırı tatlı gelecek ve içemeyeceksiniz. Kahvelerin içine şeker, tatlandırıcı, aroma, şurup vb. şeyleri kesinlikle eklemeyin. Sade ya da sütlü kahve tercih edin. Yemeklerinizdeki tuz miktarını azaltın. Sofrada tuz ekmeyin ve bir süre tuzluğu sofradan kaldırın ! Ekmek tüketimini de günde 2 ince dilimi geçmeyecek şekilde sınırlandırın !

Yukarıda yer alan evde kolayca uygulayabileceğiniz zayıflama önerileri ve uygulayarak kilo vermeniz kaçınılmazdır. Ayrıca daha sistemli kilo vermek isteyenlerin bir diyet programı uygulaması önerilmektedir. Sitemizde yer alan diyet listeleri bölümünden kendinize uygun bir diyet seçebilirsiniz. Ayrıca son zamanlar da popüler bir diyet olan “Aristo Diyeti” ne de göz atabilirsiniz. Umarız en iyi kilo verme yolları başlıklı yazımız hoşunuza gitmiştir 🙂 Sağlıklı günler dileriz !

Buna da göz atın

Protein Diyeti Olan Dukan Diyeti Listesi ve Aşamaları

Günümüzde kilo vermeye çalışan insanların sayısı her gün artıyor. Bunun en büyük sebeplerinden biride düzensiz …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.