Anasayfa / Diyet Önerileri / Ayça Kaya’dan Zayıflatan Yiyecekler ve Zayıflama Önerileri

Ayça Kaya’dan Zayıflatan Yiyecekler ve Zayıflama Önerileri

Ayça Kaya’dan Zayıflatan Yiyecekler

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlerle ünlü beslenme danışmanı doktor Ayça Kaya‘nın mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken besinleri sizlerle paylaşacağız. Kilo almamak için hangi yiyecekler tüketilmeli ? Kilo verdiren yiyecekler nelerdir ? Hangi bitkisel çayı içmeli ? Acıkmayı engelleyen besinler nelerdir ? Gelin hep birlikte göz atalım..

Aslında kilo vermek çok zor bir olgu değildir. Kilo vermeyi engelleyen en büyük faktör yapılan beslenme hatalarıdır. Bu hatalar vücudunuzun kilo vermesini zorlaştırır. Eğer zayıflamaya gerçekten karar verdiyseniz aşağıda yer alan besinleri mutfağınızdan eksik etmeyin.. Çünkü bu gıdalar uzun süre tok tutar ve yağ yakmanıza yardımcı olur.

Yağ yakımına yardımcı olan ve tok tutan gıdalar

Kırmızı biber: Eğer acı seviyorsanız şanslısınız. Çünkü kırmızı biberin içerisinde yer alan capsaicin maddesi metabolizmamızı hızlandırıp vücut ısımızı yükselterek daha fazla enerji harcamamızı sağlıyor. Buda daha fazla kalori yaktığımız anlamına geliyor. Yemeklerinize mümkün mertebe kırmızı biber eklemeye çalışın.

Yeşil çay: Pek çoğumuz zayıflama ve kilo vermeye çalıştığımız dönemlerde bitkisel çaylar kullanırız. Genelde etraftan ya da televizyonlardan duyduğumuz için bu çayları kullanırız. Düzenli içilen yeşil çay gerçekten de düzenli bir şekilde içildiği taktirde daha yavaş kilo almamıza sebep olur. Çünkü yeşil çay yağ yakımını ve kilo almayı önemli bir ölçüde yavaşlatmaktadır. Günde en az 1 fincan yeşil çay içilmesi önerilmektedir.

Yoğurt (Yağsız): Günde 3 öğün yağsız yoğurt tükettiğiniz taktirde vücudunuzun çok daha hızlı bir şekilde yağ yakmasına yardımcı olmaktadır. Yoğurt içeriğinde yüksek oranda kalsiyum ve protein yer aldığı için özellikle göbek ve bel bölgesindeki yağların eritilmesinde oldukça önemli bir rol oynar.

C Vitamini (Özellikle kivi): Vitaminler arasında özellikle C vitamininin yağ yakımını ve metabolizmayı oldukça hızlandırdığı kanıtlanmış bir gerçektir. Para döküpte eczanelerden besin desteği ilaçlarının alınmasına gerek yok. Kivi en zengin C vitamini içeren besindir. 100 gram kadar kivide 400 miligram kadar C vitamini bulunmaktadır. Bir insanın günlük c vitamini ihtiyacının 60 miligram olduğunu düşünürsek bir adet kivinin bu ihtiyacı hayli hayli karşıladığını görebilirsiniz. Mutfağınızda mutlaka bulundurmanız gereken meyvelerin başında gelmelidir !

Su: Diyet zamanı ve normal diyet dışındaki yaşantımızda da su bol bol içilmelidir. Bazen su yerine başka içecekler tüketerek o günü hiç su içmeden geçiriyoruz. Bu çok yanlış bir harekettir. Diğer içeceklerin içerisindeki kimyasal maddeler ve şeker sizin kilo almanıza neden olur. Bunun dışında su dolaşımı hızlandırır, yağ yakımını kolaylaştırır. Zayıflama süresince günde en az 2,5 litre su içmeniz gerektiğini unutmayın !

Acıkmanızı önleyen inanılmaz gıdalar nelerdir ? Acıkma ataklarınızı bu gıdalar sayesinde önleyebileceksiniz !

Brokoli: Brokoli tüm dünyada kabul görmüş kanser savaşcısı bir besindir. İnsan sağlığına iyi gelen pek çok madde içerdiği için tam bir şifa kaynağıdır. Yüksek oranda lif, kalsiyum, vitamin içermesi zayıflama süresince sofralarda yerinin eksik olmaması gerektiğini göstermektedir. Brokoliyi buharda haşlayarak küçük parçalara bölüp, üzerine limon, çok az zeytinyağı ve baharat ekleyerek yiyebilirsiniz.

Yulaf kepeği: Son zamanlarda adını çok kez duymuş olmalısınız. Yulaf kepeği insanı uzun süre tok tutan bir besindir. Üstelik düşük glisemik indeksine sahip olması nedeniyle şeker metabolizmasının da dostudur. Kan şekerini yavaş yavaş yükselterek birden acıkmanızın önüne geçer. Geç acıkmanızı sağlar. Ayrıca bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Özellikle kabızlık sorunu çekenler mutfaklarından ayırmamalıdır.

Beyaz lahana: Oldukça düşük bir kalori değerine sahiptir. İçeriğinde yer alan yüksek miktarda lif sayesinde uzun süre tok tutan gıdalar arasında yer almaktadır. Zayıflamak isteyenler özellikle mutfaklarında bulundurmalıdır.

Yeşil kabakYeşil kabak hem kabızlığı giderici bir özelliğe sahiptir hem de idrar söktürücü etkisine sahiptir. Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum ve demirden yana zengin olan yeşil kabağı çiğ halinde rendeleyip salatalara katabilirsiniz.

Balkabağı: Balkabağı lif açısından oldukça zengin bir gıdadır. İyi bir karoten, C ve E vitamini, magnezyum, potasyum kaynağıdır. Üstüne üstlük kalorisi de oldukça düşüktür. Balkabağını çok az suyla hiç şeker eklemeden haşlayıp, bolca tarçın ekleyerek tüketebilirsiniz.

Hayvansal protein: Tüketeceğiniz her türlü hayvansal protein metabolizmayı çalıştırarak yağların yakımına yardımcı olur. Aynı zamanda tok tutar. Tavuk eti, balık, yağsız köfte, kırmızı et, yumurta ve peynir gibi günlük beslenme rotasyonunuz da mutlaka yer alması gereken besinler arasındadır.

Sütlü kahve: Zayıflama süresince light süt ile yapılmış hazır kahve size yardımcı olacaktır. Ara öğünlerde bir fincan kahve içebilirsiniz. Tok durmanıza yardımcı olacaktır. Şekersiz olmasına dikkat gösteriniz.

Ever arkadaşlar. Bugün sizlerle altın değerinde gıda rehberi paylaştık. Özellikle kilolu ve kilo vermeye, zayıflamaya çalışan dostlarımızın bu gıdaları mutfaktan eksik etmemeleri gerektiğini unutmamalılar. Oldukça yararlı olan bu besinler hem sizin hemde ailenizin daha sağlıklı bir hayat geçirmesine yardımcı olacaklardır. Ayrıca diğer yazımız olan kilo verme önerilerine de göz atabilirsiniz.

Buna da göz atın

Protein Diyeti Olan Dukan Diyeti Listesi ve Aşamaları

Günümüzde kilo vermeye çalışan insanların sayısı her gün artıyor. Bunun en büyük sebeplerinden biride düzensiz …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.