Anasayfa / Diyet Önerileri / Maydanoz Suyu ile Kilo Verme, Zayıflama
Maydanoz Kürü - Maydanoz Suyu Faydaları
Maydanoz Kürü - Maydanoz Suyu Faydaları

Maydanoz Suyu ile Kilo Verme, Zayıflama

Maydanoz Suyu – Maydanoz Kürü Nasıl Yapılır ?

Maydanoz‘un yararlarını eminim pek çok kez duymuşsunuzdur. Bu mucizevi sebze sadece sağlığımızı korumuyor ayrıca kilo vermemizi, zayıflamamızı da sağlıyor. Zayıflatan maydanoz suyu ya da maydanoz kürü tarifine bugün birlikte göz atacağız.

Maydanoz damarlı, yeşil yapraklı bir bitkidir. Bitkinin kök ve yaprakları kullanılır. Pek çok yararının yanı sıra zayıflatan özelliği oldukça etkilidir. Maydanoz ödem atmak için kullanılır. Bu şekilde vücudumuzda yer alan zehirli maddeleri dışarı atarız. Ayrıca terletir ve idrar söktürür, sindirimi kolaylaştırır ve zayıflamaya yardımcı olur.

Maydanoz suyu zayıflatır dedik fakat tek başına maydanoz suyu etkili değildir. Sadece vücuttan su atılımını sağlar. Zayıflatıcı etkisi için limon suyu ile birlikte kullanmak gereklidir. Bu kür hem yağ yakıcı hem de kilo verdirici özelliği ile bilinir.

Zayıflatan, Kilo Verdiren Maydanoz Suyu Kürü Tarifi:

2 yemek kaşığı limon suyu ve 16 adet maydanoz sapını yarım bardak suya katıp 1 dakika boyunca mutfak robotunda çekin. 15 gün arayla her sabah yarım bardak bu kürden içebilirsiniz. 15 günün ardından 7 gün ara verin. Aradan sonra tekrar 15 gün boyunca maydanoz suyu kürü için. Dikkat edilecek en önemli husus 15 günden uzun yapılmaması. Bu yöntemle yaklaşık olarak ayda 4 kilo verebilirsiniz.

Maydanozun Faydaları Neledir ?

Maydanoz kalp sağlığına faydalıdır. (İçerdiği folatlar amino asitleri zararsız moleküllere dönüştürerek kalp krizi riskini engeller. Ayrıca vücudu inmelere ve koroner krizlere karşı dirençli yapar.)

Maydanoz bağışıklık sistemini güçlendirir. (Esansiyel yağlar içerdiği için kalıcı iltihaplara karşı etkilidir. Bağışıklığı genel olarak güçlendirir.)

Maydanoz astım hastalığına faydalıdır.

Maydanoz damarları korur, cildi güzelleştirir ve gençleştirir. Ayrıca içerdiği vitamin ve bileşenler sayesinde böbrekleri güçlendirir ve kan basıncını düzenler.

Maydanoz kabızlığa karşı faydalıdır, romatizma ve eklem ağrılarına iyi gelir, ruh sağlığı ve sinir sistemini güçlendirir.

Maydanoz hem sağlıklı hem de kilo yapmayan bir besindir. Özellikle zayıflamak isteyenler gönül rahatlığıyla kullanabilir. Ancak sadece maydanoz ya da sebze tüketmekle kilo vermek beklenmemelidir. Bununla birlikte spor yürüyüş de yapılması gerektiği unutulmamalıdır. Umarım sizler için faydalı bir yazı olmuştur. 

Buna da göz atın

Protein Diyeti Olan Dukan Diyeti Listesi ve Aşamaları

Günümüzde kilo vermeye çalışan insanların sayısı her gün artıyor. Bunun en büyük sebeplerinden biride düzensiz …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.