Anasayfa / Diyet Önerileri / Oruç Tutmak Kilo Verdirir mi?

Oruç Tutmak Kilo Verdirir mi?

Oruç Tutarak Zayıflamak Mümkün Mü ?

Habertürk’deki makaleye göre oruç tutmak bir zayıflama biçimi değil. Uzman diyetisyen Işın sayın kilo vermek yerine kilo almamaya dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

”Oruç tutarken uzun saatler boyu metabolizmamız çok yavaş çalışır Ancak bir yandan düşünür, hareket ederiz. Yani yakıt olarak kullanılan kan şekeri düşer. İftarda ciddi bir iştah potansiyeli birikir.

Eğer iftarda çok tatlı, fazladan pide, pilav yersek aniden yükselen kan şekeri bizi uyuşturur, ağırlık ve rehavet verir. Bu şekilde kilo almak kaçınılmazdır” diye açıklamada bulundu.

Oruç Tutmak Zayıflatır mı?

Orucu zayıflamak için tutmayı düşünenlere ” Oruçluyken metabolizma yavaşlar ve buna rağmen kilo vermek için çok düşük kalorili beslenmeniz gerekir.

Eğer Ramazan ayında bu kadar düşük kalorili beslenmeyle 2 kilo ve daha fazla zayıflanıyorsa kaslar erir, kalıcı bir metabolik yavaşlama olabilir. Bu da artık daha kolay kilo almanız ve daha zor kilo vermeniz anlamına gelir.

Kilolardan kurtulmaya çalışırken dikkat edilmesi gereken nokta ; uzun süreli açlıkla kan şekerimiz ay boyu düzensizleşir. Ucunda da bayramı vardır.

Oruç ayı boyunca tatlı yemeyip bayramda tatlı yemeyi abartırsak kötü sonuçlar doğurabilir” dedi.

Oruç tutmak zayıflatır mı ?

Ramazanda ibadete odaklanın diyen Sayın, ” Ramazanda kiloyu koruyabilmeye çalışın. Bayramda da kilo almamaya çalışın. Tatlı ve hamur işi, pilav, makarna bu yolda en kolay kilo aldıran ve sağlığı tehtit eden unsurlardır. Tadımlık yemeye, kendinizi korumaya çalışın. Kilo vermeyi erteleyin. Böylece metabolizma hızınızı kalıcı bir yavaşlamaya karşı korumuş olursunuz. Bayramdan sonra ritmik bir şekilde kilo vermeye başlayabilirsiniz.” diye açıklamalarda bulundu.

Açıklamalar dikkate alındığında oruç tutmanın sağlıklı bir zayıflama yöntemi olmadığı görülmektedir. Gün boyu aç kalarak metabolizmayı zayıflatmak yerine daha sağlıklı diyet programlarına başlanılması önerilmektedir. Sitemiz üzerinden farklı diyet programlarına göz atabilirsiniz.

Buna da göz atın

Protein Diyeti Olan Dukan Diyeti Listesi ve Aşamaları

Günümüzde kilo vermeye çalışan insanların sayısı her gün artıyor. Bunun en büyük sebeplerinden biride düzensiz …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.