Anasayfa / Diyet İçecekler / Ayran Detoksu Diyeti ile 3 Günde 3 Kilo Verin

Ayran Detoksu Diyeti ile 3 Günde 3 Kilo Verin

Herkese merhaba arkadaşlar. Bugün benim de özel günlerde veya tatile gitmeden önce mutlaka yaptığım bir şok diyeti sizinle paylaşmak istedim. Ayran detoksu, ayran diyeti, ayran çorbası diyeti, ayran çorbası detoksu isimleriyle bir çok yerde duyduğumuz bir diyet bu.

Uzun vadede yapılabilecek bir diyet olmadığı gibi sağlık sorunlarınız varsa, hamileyseniz veya bebek emziriyorsanız denememelisiniz.

Ayran Detoksu Diyeti Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Bana sorarsanız evet yarıyor. Ne zaman bir düğüne veya davete gidecek olsam ya da bikini giymem gerekecekse bu diyete başvuruyorum hatta mezuniyetimde de kurtarıcım bu diyetti.

Bildiğiniz gibi şok diyetler sürekli uygulanmazlar ayda en fazla 1 defa yapabilirsiniz. Ayrıca şok diyetleri yaparken aşırı fiziksel aktiviteden kaçınmalısınız kendinizi yormamalısınız. Günde bir saatlik bir yürüyüş şok diyeti destekleyecektir. Kilo vermeye çalışırken bir yerlerde bayılmak istemeyiz.

Gelelim ayran detoksumuzun özelliklerine, aslında ayran detoksundansa ayran aşı diyeti veya ayran çorbası detoksu demek daha doğru olur çünkü diyette sıkça içeceğimiz şey ayran çorbası. Ayran detoksunda vereceğimiz kilo yağdan gider ve diyetin özelliği yağ vermemizi sağlamasının yanında vücudu toksinlerden arındırıyor olmasıdır. Ayrıca tabi ki bolca ödem atarsınız.

Ayran Detoksu Diyeti Listesi

Kahvaltı: 

1 haşlanmış yumurta

1 domates veya 1 salatalık

1 kibrit kutusu süzme veya beyaz peynir

1 dilim kepek ekmeği

isteğe göre yeşil çay

Ayran Aşı, Çorbası:

Sabah kahvaltımızı yaptık, bundan sonra 2 saatte bir birazdan tarifini vereceğim çorbayı içiyoruz. Toplam 6 küçük kase içeceğiz ve günü tamamlayacağız. yani kahvaltıyı  sabah 10.00 da yaptıysak 12.00, 14.00, 16.00, 18.00, 20.00, 22.00 da küçük kase çorbalarımızı içeceğiz.

Tarif:

  • 6 yemek kaşığı nohut
  • 6 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 6 yemek kaşığı yarma(buğday) veya 5 yemek kaşığı bulgur
  • 1 litre su
  • 1 kilo (tercihen light) yoğurt
  • nane, pul biber
  • isteğe göre limonda sıkabilirsiniz

Asla ama asla tuz koymuyorsunuz. Ödem atmak için tuz koymamalısınız eğer tuz koyarsanız hiçbir işe yaramaz. Nohut, yeşil mercimek ve yarmayı haşlıyoruz, süzüyoruz. 1 litre su ve 1 kilo yoğurdu yoğun bir ayran haline getirip diğer malzemeleri ekliyoruz. Yukarıda anlattığım şekilde ikişer saatte bir 6 defa içiyoruz. Çorbayı koyacağımız kase büyük olmamalı ve kaseye 2-3 kepçeden fazla koymamalısınız.

Gün içinde en az 2 litre su içmelisiniz. Eğer su içmezseniz tüm çabalarınız boşa gidebilir ve fena derecede baş ağrısı çekebilirsiniz. Ayrıca bütün gün sınırsız olarak şekersiz yeşil çay veya bitki çayı içebilirsiniz. Maden suyu içebilirsiniz.

Normal çay veya kahve kesinlikle içmemelisiniz. Bu diyet süresince şeker ve tuz kullanmamalısınız. 

Not: Bu diyet bir şok diyettir ve ayda sadece 1 defa yapılabilir yeniden yapmak için 1 ay beklemeniz gerekmektedir. Ciddi sağlık sorunlarınız varsa, hamileyseniz veya bebek emziriyorsanız bu diyeti yapmamalısınız. Diyete başlamadan önce doktorunuza danışınız uygun görürse uygulayınız.

Eğer diyete harfiyen uyarsanız vücudunuzdaki ödemleri attığınızı ve karnınızın düzleştiğini göreceksiniz. Ayran detoksu deneyimlerinizi yorum olarak yazmayı ve yazıyı aşağıdaki kutucuklardan paylaşmayı unutmayın. 🙂

Buna da göz atın

Alkali Su Nedir? Faydaları Nelerdir?

Alkali Su Nedir ? İnsan vücudunun direncini koruyabilmesi için kan değerlerimizin belli bir ph değerinde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.