Anasayfa / Diyet Listeleri / 1 Ayda 10 Kilo Verdiren Diyet – 1 Ayda Nasıl 10 Kilo Verdi?

1 Ayda 10 Kilo Verdiren Diyet – 1 Ayda Nasıl 10 Kilo Verdi?

1 Ayda 10 Kilo Verdiren Diyet Listesi

Herkese merhaba diyetliyiz.com okurları..

Bugün sizlerle bir takipçimizin bizimle paylaştığı başarılı bir zayıflama hikayesi ve diyet listesi paylaşacağız.

Kilo verme başarı hikayesi ! Okurumuzun bizlerle paylaştığı diyet programı sayesinde 4 haftada 10 kilo verebilirsiniz. Kendisi yaklaşık 4 haftalık süreçte 90 kilodan 80 kiloya düşmüştür. 1 Ayda 10 kilo verme başarısı gösterdiği için kendisini tebrik ediyoruz!

Sizin de kilo verme başarılarınız, kilo verme hikayeleriniz (resimli) bizlerle paylaşabilirsiniz. Şimdi gelin uygulanan diyet programına bir göz atalım…

Nasıl 1 Ayda 10 Kilo Verdi ?

  • Şekeri hayatından çıkarttı
  • Abur-cubur, sağlıksız besinler, gereksiz karbonhidratlar (beyaz ekmek vb.)
  • Şekerli ve asitli tüm içecek çeşitleri
  • İnsan vücudunun alması gereken, ihtiyaç duyduğu günlük enerji miktarı (kcal) vardır. Eğer bu miktarın altında kalırsanız vücudunuz kilo vermeye başlar. Örnek verecek olursak erkeklerde ihtiyaç duyulan günlük kalori miktarı 2000 ila 2750 kalori arasında değişmektedir. Günlük 2000 kalorinin altında beslenmeyle kilo verme işlemi gerçekleşmiş olur. Okurumuzun aldığı günlük kalori miktarı ise ortalama 1400 kcal’dır.

1 Ayda 10 Kilo Verdiren Diyet Listesi

Sabah/Kahvaltı

  • 2 Yemek kaşığı keten tohumu ile 100 gram yoğurdu karıştırarak tüketin. (Keten tohumu içerdiği yüksek lif oranıyla vücudunuzu uzun süre tok tutacaktır. Yoğurt ise hem sağlıklı hem de düşük kalorili olduğu için pek çok diyet programında yer almaktadır.)
  • Salatalık, domates, yağsız beyaz peynir, zeytin
  • 1 adet haşlanmış yumurta
  • 1 dilim tam tahıllı/çavdar/kepek ekmeği
  • 1 fincan yağ yakıcı yeşil çay (yağ yakıcı yeşil çay tarifi için: yağ yakıcı yeşil çay)

Öğlen

  • (Eğer aç hissederseniz ara öğünde eti form ürünlerinden limon lifli bisküviyi tercih edebilirsiniz.)

Akşam (Saat 18:30 civarı)

  • Ezogelin ya da mercimek çorbası (Doyurucu ve yüksek bitkisel protein içeren çorbalar tercih etmelisiniz.)
  • Tavuk (haşlama, çok az yağlı ya da yağsız kızartma) ya da kırmızı et (Protein açısından ana yemeklerde tercih edilmelidir.
  • Bulgur pilavı (1 kase kadar karbonhidrat ihtiyacını karşılamak için – Bulgur pilavı pirinç pilavına göre çok daha sağlıklı ve daha az kalorilidir.)
  • Yemeğin yanında salata ya da tercihe göre cacık

Gece 

  • Yağ yakıcı yeşil çay (tarif: yağ yakıcı yeşil çay)
  • Yatmadan önce yağ yakımını hızlandıran yoğurt kürü tüketebilirsiniz.

Yağ Yakan Yoğurt Kürü Tarifi

Malzemeler: 100 gram yoğurt, 1 yemek kaşığı zerdeçal (zerdeçal yoksa 1 çay kaşığı hakiki pul biber de kullanabilirsiniz.) yarım limonun suyu

Yapılışı: Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. Yağ yakan yoğurt kürünüz hazır ! Yağ yakıcı yoğurt kürünü yatmadan en az 45 dakika önce tüketmeniz ve daha sonra hiç bir şey tüketmemeniz önerilmektedir.. Burada yer alan diyet programı 2 ay süresince uygulanabilir. Metabolizmaya göre değişiklik gösterse de ayda ortalama 7-10 kilo vermenizi sağlayan sağlıklı bir diyet programıdır.

Bununla birlikte günde en az 2,5 litre su içmeniz önerilmektedir. Ayrıca hareketsiz kaldığınız için kalori yakımı gerçekleştiremiyorsanız günde en az 30 dakika yürüyüş yapmanız önerilmektedir. Yürüyüş yapmak hem vücut ve kalp sağlığınıza iyi gelecek, erken yorulmanızı engelleyecek hem de gün içinde daha fazla kalori yakımı sağlayacağı için daha hızlı kilo vermenizi sağlayacaktır.

Okurumuzun bizlerle diyet süresince paylaştığı bilgiler (büyütmek için resme tıklayabilirsiniz.) Gün be gün nasıl kilo verdiğinin göstergesi…

kilo verme hikayesi

Ayrıca bizzat kendimin 4 ayda nasıl 22 kilo verdiğimi ve  hayatımı değiştirdiğimi anlattığım öncesi-sonrası fotoğraflı yazıma da göz atabilirsiniz: 4 ayda nasıl zayıfladım ? Hepinize sağlıklı günler dileriz.

Buna da göz atın

Pelin Öztekin Nasıl Kilo Verdi ? Hipotiroidi Nedir ?

Merhaba arkadaşlar. Bugün Pelin Öztekin nasıl kilo verdi konusundan ve bir sağlık sorunundan bahsetmek istiyorum. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.