Anasayfa / Egzersizler / Karın ve Kalça Yağlarını Eriten Egzersizler

Karın ve Kalça Yağlarını Eriten Egzersizler

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere bölgesel zayıflamada karın ve kalça bölgesindeki yağları eritmek nasıl olur onu anlatacağım.

Kilo verdiren egzersizler arasında en etkili hareketlerden oluşan bu zayıflatan egzersizler kilo vermenize oldukça yardımcı olacak. Bölgesel zayıflama pek çok kadının hayali ve en zorlarından da birisi. Ama imkansız değil.

Genellikle karın ve basen bölgesindeki yağlanmadan şikayetçi olan bayanlar için oldukça yararlı olabilecek bu karın ve kalça yağlarını eriten egzersizler ve diyet listesi oldukça işinize yarayacak.

Göbek yağlarını eriten diyet yanında karın yağlarını eriten egzersizler ile istediğiniz şekilde zayıflamanız mümkün !

Bölgesel Zayıflama Diyeti Listesi   

Kahvaltı

  • 1 adet yeşil elma
  • 1 adet sert şeftali
Ara öğün
  • 2 parmak kadar taze dil peyniri
Öğle
  • Derisiz ızgara tavuk
  • Yeşil salata (bol limonlu)
  • İsteğe bağlı olarak soğan
Ara öğün (15:00 civarı)
  • 4 adet yulaflı bisküvi
Ara öğün (17:00 civarı)
  • Kabuğu ile birlikte yeşil elma
Akşam
  • 4-5 kaşık az zeytinyağlı fasulye
  • 1 dilim tam tahıllı ekmek
  • Mevsim salatası
Gece
  • İçerisine tarçın atılmış ılık yağsız ya da az yağlı süt, mısır püskülü, 3-4 fincan rezene çayı,  yeşil çay, avakado yaprağı ve kiraz sapları ile yapılmış çay içilecek.

Karın ve Kalça Yağlarını Eriten Egzersizler 

 Öncelikle güne erken başlayıp metabolizmanızın hızlanmasını sağlayın. Sabah uyanınca 1 bardak ılık suyun içine 1 kaşık bal ve 10 damla limon ekleyin. Haftada en az 3 kez bunu için.
Yürüyüş 
yürüyüş ile zayıflama
Günde en az 30 dakika yürüyüş yapın (Sabah yaparsanız çok daha iyi olacaktır)
Bel Kaslarının Gelişmesini Sağlayan Mekik
zayıflatan egzersizler
 
Bir taraftaki kolumuzu, bükülmüş olan diğer taraftaki dizimize doğru hafifçe ve seri hareketlerle yakınlaştırmaya çalışın. Bu hareketi de birkaç dakika dayanabildiğiniz kadar yapmaya çalışın. Unutmayın ne kadar çok zorlanırsanız o kadar gelişim gösterirsiniz. Ardından diğer taraftaki ayağınızı ve kolunuzu değiştireceksiniz. Bu hareket karın bölgesinin yan taraflarında bulunan kasları çalıştırmaktadır.
Yan Mekik Hareketi
egzersiz ile zayıflama
Sağa doğru uzanın ve sağ elinizi sağ kulağınıza gelecek şekilde uzatın. Sol elinizi belin soluna, sol dirseğe gelecek şekilde yaklaştırın. Sol el ile belin sağını hafif şekilde tutun. Hızla sağ kolu ve sağ ayağı bir birine yaklaştırın. İsterseniz resimdeki gibi iki ayak yapışık bir şekilde de kaldırabilirsiniz. 60 defa bu hareketi uygulayın.
Mekik Hareketi
kilo verdiren hareketler
Mekik hareketi en önemli egzersiz hareketlerinden biridir. Mekik çekmek karın bölgesindeki kasları geliştirerek bu bölgedeki yağların hızlı bir şekilde yanmasını, erimesini sağlayacaktır. Sabah ve akşam ellişer kez yapılmalıdır.
Kalça Kaldırma Hareketi
kilo verme hareketleri
Sırt üstü uzanın ve aynı resimdeki gibi ellerinizi ve kollarınızı yerde paralel olacak şekilde ayak uçlarınızın üzerinde poponuzu yukarıya doğru kaldırın. Tekrar aşağı-yukarı şekilnde bu hareketi 20-30 kez yapın.
Ayak Kaldırma Hareketi 
yağ yaktıran egzersizler
 
Sol dizinizin üstüne yatın, ayaklarınızı dik koyun ve kaldırabildiğiniz kadar yukarı kaldırdıktan sonra aşağı indirin. Dizinizi fazla bükmemeye çalışın. Daha sonra aynı hareketi öbür bacağınız ile yapın. Bu hareketi en az 30-40 kez yapmalısınız. Popo, kalça yağlarını eritir.
 
Düz Ayak Kaldırma Hareketi
basen eriten egzersizler
Yere aynı resimdeki gibi dümdüz bir şekilde sırt üstü uzanın. İki ayağınızı yere dik bir şekilde bitişik olarak uzatın. Kollarınızı da dik bir şekilde yukarıya kaldırın. Ardından bacaklarınızı, dizlerinizden kırmadan havaya resimdeki gibi kaldırıp indirin. Popo bölgesi için oldukça etkili bir harekettir.
Yana Esneme Hareketi
en iyi egzersizler
Ayakta dimdik bir şekilde durur pozisyonda, dik duruşunuzu bozmadan sağa ve sola doğru hızlı bir şekilde esneyebildiğiniz kadar esneyin. Bu hareketi en az 3-4 dakika kadar tekrarlayın. Yüksek tansiyon rahatsızlığı olanlar uygulamamalıdır.
Spordan sonra her sabah bölgesel olarak kilo vermek istediğiniz zayıflama yerlerinize (göbek, karın, kalça, bel, ve basen) ipek kese ya da kabak lifi ile sert bir şekilde masaj yapın. Melisa yağı, biberiye yağı, kekik yağı ile ovalayın.
Karın ve Kalça Yağlarını Eriten Egzersizlerden 3 tanesini seçerek
1. Hafta 3 kez
2. Hafta 4 kez
3. Hafta ve sonrasında 5 kez
Tekrarlayın.
3 Hafta içinde karın ve kalça bölgenizdeki yağların eridiğini hissedeceksiniz.
Not: Spor süresince bol bol su içmek zayıflamanız da oldukça yararlı olacaktır. Sağlam bir diyet programı da uygulamaya özen gösterin. Ender Saraç’ın 21 günde göbek eriten diyet programıyla da bu egzersizleri destekleyebilirsiniz.

Buna da göz atın

Resimli Kalça ve Basen Eritme Egzersizleri – Hareketleri

Merhaba arkadaşlar. Diyet kaçınılmaz ki sporla desteklenmelidir. İstenmeyen kilolardan kurtulmanın kolay yolu diyet ve spor …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.