Anasayfa / Diyet İçecekler / Alkali Su Nedir? Faydaları Nelerdir?

Alkali Su Nedir? Faydaları Nelerdir?

Alkali Su Nedir ?

İnsan vücudunun direncini koruyabilmesi için kan değerlerimizin belli bir ph değerinde olması gerekmektedir. Bu değer 7.4 ph dır. Vücudumuzdaki sıvılar hafif alkalidir. Hücrelerdeki bu sıvıların alkali değerleri 7.2 olmalıdır. Vücudumuz bu alkali hücrelerde etkileşime girerek asit üretmektedir. Üretilen asit enerji verir. Bu asitlerin vücutta birikmesi engellenmelidir. Vücudumuz oluşan asitleri dışarı atmak için çaba verir. Bu asitler vücuttan atılmadığı taktirde hücrelerimize zarar vermeye başlar.

Bağışıklık sisteminin en önemli öğelerinden biri, vücudumuzdaki PH değeridir. PH değerimizi korumaya yardımcı olan alkali yiyecekler yanı sıra alkali su oldukça önemlidir. Alkali suyun ana işlevi, vücudumuzda üretilen bu fazlalık asitleri etkisiz hale getirip, atmaya yardımcı olmaktır.

Alkali Suyun Yararları

Alkali sulardaki suyun yüzey geriliminin az olması suyun kalitesini arttırmaktadır. Alkali su vücudumuzda daha iyi emilerek hücrelere daha kolay ulaşmaktadır. Örneğin cilt kuruluğu içtiğimiz suların alkali oranını az olmasıyla hücrelerin rahat emilim yapamamasından oluşmaktadır. Alkali su içenler oldukça sağlıklı ve zinde olurlar. Ayrıca alkali su içerek cilt kuruluğunu da engelleyebilirsiniz. Alkali dengesi vücut için oldukça önemlidir. Pek çok hastalığın önüne geçebilmek için vücudun alkali oranını iyi dengelememiz gerekmektedir. Alkali dengesi yerinde olan hücreler eski hücreler yerine yenilerini üreterek yaşlanmanızın da yavaşlamasını sağlamaktadır.

Asitler pek çok hastalığı ayağınıza getirir !
PH değerinin öneminden ve vücudumuzdaki alkali dengesinin öneminden bahsettikten sonra, alkali su ve gıdalar tüketmezsek vücudumuzdaki fazladan asitlerin neler getireceğine bir göz atalım. Obezite, diyabet, böbrek taşı, kemik erimesi, kalp rahatsızlıkları, dengesiz tansiyon gibi pek çok hastalığın kaynağı vücuttaki asit dengesinin bozulmasından kaynaklanmaktadır. Hücrelerdeki asitli ortamlar hücrenin yapısını bozmaktadır.

Kirli su, kirli hava ve gdo’lu ürünlerin tüketimiyle vücudumuzda “serbest radikaller” oluşmaktadır. Serbest radikaller hücrelerin bozulmasına neden olan kararsız oksijen atomlarıdır. Serbest radikaller genellikle depresyon halinde görülmektedir. Vücutta oluşan bu serbest radikaller ve asitlerin bir kısımı atsak da hepsini atamayız. Vücut bunları yağların içinde depolamaktadır.

İşte bu yüzden alkali su içerek zararlı maddelerin vücuttan boşaltılması oldukça önemlidir. Vücut ve hücrelerimizin daha düzgün ve sağlıklı işleyebilmesini, direncimizi ve gücümüzü arttırmaktadır.
Alkali yiyeceklerden oluşan Alkali diyetine başlamalısınız.

Buna da göz atın

Alkali Su Nasıl Yapılır – Karbonatlı Su Tarifi

Alkali Su Nasıl Yapılır ? Merhaba arkadaşlar. Önceki yazımızda alkali ve alkali suyun ne olduğunu, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.