Anasayfa / Diyet Önerileri / 10 Basit Adım ile Kilo Verin !

10 Basit Adım ile Kilo Verin !

Kilo Verme Yöntemleri

Bugün sizlerle kilo verme ve zayıflamak adına 10 maddelik zayıflama ipuçları paylaşacağım. Doğru ve düzenli uygulandığı taktirde kilo verebilirsiniz. Aslında çoğunu bildiğimiz fakat bildiğimiz halde uygulamadığımız gerçeklerdir. Kilo vermek için 10 adımı uygulamaya özen gösterin. Bu ipuçlarının hiç biri yapılamayacak bir şey değildir.

10 Maddelik Kilo Verme Yöntemleri

1. Mutlaka erken kalkmaya çalışın. Güne ne kadar erken başlarsanız vücudunuz o kadar fazla kalori yakacaktır.

2. Günde 2-2.5 litre kadar sıcak su ve bitki çayı içiniz.

3. Sabah kalkınca ılık, ballı ve limonlu su içiniz. Sitemizde yer alan diyet tarifler kısmından bitkisel çayların tarifine bakabilirsiniz.

4. Ara öğünleri kesinlikle atlamayın. Ara öğünleri atlamanız durumda daha ağır ve kilo almanıza sebebiyet verecek yiyeceklere yöneleceksiniz. Bu sebeple ara öğünlere dikkat edilmeli.

5. Yemeklerinizi yavaş yavaş yemeye özen gösterin. Küçük lokmalar halinde, uzun süre çiğneyerek, oturarak yemeklerinizi tüketmeye çalışın. Böylece daha yavaş doyacak ve kendinizi aç hissetmeyeceksiniz.

6. Günde 30 – 60 dakika arasında yürüyüş ya da egzersiz yapın. Yürüyüşü mümkünse koşu bandında değil dışarıda temiz havada yapın. Yürüyüş yapmak hem vücudunuzu çalıştırarak dinç olmanızı, yorgun hissetmenizi engelleyecek hem de kalori yakmanızı sağlayarak daha hızlı kilo vermenizi sağlayacaktır. Egzersizler için sitemizde yer alan egzersizler kısmına göz atabilirsiniz.

7. Akşam geç yemek yemeğin. Dolu mide ile yatmayın. Geç yemek yemek hem yediğiniz gıdaların yakımını zorlaştıracak hem de kilo almak dışında pek çok sağlık sorununa yol açacaktır. Bu maddeye özellikle dikkat etmenizi öneriyoruz.

8. Sabahları duştan önce tartılın, aynada kendinize bakıp kilo vermeye konsantre olun. Kilo vermeye başladığınızda bu sizi motive edecek ve azminizi arttıracaktır.

9. Kendinize sizin ölçülerinizden küçük beden elbise alın. Amacınız o elbisenin içine girmek olsun. Siz o elbiseyi gördükçe daha da hırslanacaksınız.

10. Gün boyunca 25-30 kez burundan nefes alın ve birkaç saniye tutun daha sonra yavaşça ağzınızdan veriniz. Her gün iyice oksijen aldığınızdan emin olun.

Kilo vermek, zayıflamak pek çok kişinin başını ağrıtan bir sorun olsa da bunun aşılabileceğini unutmamak gerek. Bizzat ben 4 ayda 22 kilo vermiş biri olarak.

Buna da göz atın

Protein Diyeti Olan Dukan Diyeti Listesi ve Aşamaları

Günümüzde kilo vermeye çalışan insanların sayısı her gün artıyor. Bunun en büyük sebeplerinden biride düzensiz …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.