Anasayfa / Diyet Yiyecekler / Kilo Verdiren Yiyecekler Nelerdir?
Kilo Verdiren Yiyecekler Neledir ?
Kilo Verdiren Yiyecekler Neledir ?

Kilo Verdiren Yiyecekler Nelerdir?

Bugün sizlere kilo vermenizde yardımcı olacak yiyecekleri paylaşmak istedim.

Kilo verdiren yiyecekler olarak bilinse de söz konusu gıdaları spor ve egzersizlerle birlikte tüketirseniz çok daha hızlı ve sağlıklı kilo verebilirsiniz.

Özellikle günde 30 dakika yürüyüş yapmanız halinde hem kilo verme hızınız artacak hem de vücudunuzdaki pek çok organ çalışacağı için direnciniz artacaktır. İşte o gıdalar:

Kilo Vermeye Yardımcı Besinlerin Listesi. En İyi Zayıflatan 5 Önemli Besin !

1-Yeşil Çay

Eminim yeşil çayın metabolizmayı hızlandırdığını antioksidan bakımından da çok zengin, vücuda çok yararlı bir besin olduğunu duymuşsunuzdur. Günde öğünlerinizin yanında gazlı içecekler yerine yeşil çay tüketmeniz sizi her zaman bir adım ileri götürecektir.

Yapılan birçok bilimsel araştırma sonucunda da yeşil çayın yağ yakıcı özelliğini kanıtlamıştır.

Bol bol yeşil çay tüketmeye özen gösterin.

2-Greyfurt

Kilo vermedeki etkisi dilden dile konuşulan greyfurt, ekşi olmasına rağmen lezzetli ve yararlı bir tatlı seçeneği olarak karşımıza çıkmaktadır.

Amerika’ da yapılan bir araştırma greyfurt suyunun kilo vermede etkili olduğunu göstermektedir. Greyfurt suyunun vücutta insülin hormonunu baskılamak suretiyle kişinin yemek yeme isteğini azalttığı belirtilmektedir.

3- Yeşil Mercimek

Küçükken çoğumuzun sevmediği, büyüyünce ise vazgeçemediği hastası olunan yeşil mercimek muhteşem bir lif kaynağıdır.

Kalorisi ideal, lezzeti doyumsuz olan yeşil mercimek, salatasından çorbasına pek çok tüketme seçeneğine sahip. Sizde birini seçin ve yemeye başlayın J

4- Elma

Diyet listelerinin vazgeçilmezi, kilo vermek isteyenlerin en büyük dostu elmada, yeşil mercimek gibi lif kaynağıdır.

Yapılan araştırmalarda da elmanın içerisinde bulunan ursolik asitin kilo verdirme konusunda etkili olduğu ispatlanmıştır.

Sizde çikolata, gofret yerine elmayı bol bol tüketin kısa zamanda farkı hissedeceksiniz.

Kilo Verdiren Yiyecekler Neledir ?
Kilo Verdiren Yiyecekler Neledir ?

5- Kırmızı Biber

Ve en önemli yiyeceği sizin için sona sakladık. Bu yiyecek arasında belki de en önemlisi hapı dahi yapılıp zayıflama ilacı olarak satılan kırmızıbiberdir.

Kırmızıbiberin içerisinde bulunan Capsaicin adlı madde sayesinde kilo vermenize yardımcı olur. Aynı zamanda verilen kiloların geri alınmamasın ve açlık hissini geciktirmeye olan etkisi bilim dünyası tarafından da kabul edilmektedir. Ayrıca günde en az 2,5 litre su tüketilmesi de uzmanlar tarafından önerilmektedir. Su içmek hem kilo vermenize yardımcı olacak hem cildinizi gençleştirecek hem de vücudunuzdaki toksinlerin atılmasını sağlayacaktır.

Bu besinleri düzenli olarak tüketmenizin yanında bir alışkanlık haline getirmeniz size daha kaliteli bir yaşam sunacaktır. Tabi tüm bunlarla birlikte kilo vermek için bünyeniz uygun bir diyet programı seçerek uygulamaya koymanız gerektiğini de unutmayın.

Kendinize uygun diyet programını sitemiz üzerinde yer alan “Diyet Listeleri” kısmından seçebilirsiniz.

Bonus: Spor ! Evet çağımızın en büyük sorunları arasında yer alan hareketsizlik bizlerin kilo almasına ve yağlanmasına neden olmaktadır. Mutlaka kendinizi hareketlendirmeye çalışın.

Asansör kullanmayın, eve işe yakın yerlere yürüyerek gitmeye özen gösterin ve eğer kendinize vakit ayırabiliyorsanız haftanın en az 3 – 4 günü günde en az 30 dakika orta tempoda yürüyüş ya da koşu yapın.

Hem fazladan kalori yakarak daha hızlı kilo vereceksiniz hem de kalp, damar ve pek çok organınızı çalıştırarak daha sağlıklı bir hayat süreceksiniz.

Unutmayın: Her şey sizin azminize bağlı ! Bizzat kendimin 4 ay gibi bir sürede 22 kilo verdiğim kilo verme hikayem.

Buna da göz atın

Vejetaryenların Protein İhtiyacını Karşılayacak Soyalı Besinler

Soya fasülyesi:  Soya Fasülyesinin 100 gramında yaklaşık 41 gram protein 41 vardır. Bu besini tüketmeden …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.