Anasayfa / Diyet İçecekler / Elma Sirkesi Zayıflatır Mı ? Kilo Verdiren Elma Sirkesi Suyu !
Elma Sirkesi Zayıflatır Mı ?
Elma Sirkesi Zayıflatır Mı ?

Elma Sirkesi Zayıflatır Mı ? Kilo Verdiren Elma Sirkesi Suyu !

Elma Sirkesi Zayıflatır Mı ?

Son yıllarda en popüler konulardan bir tanesi elma sirkesi suyunun zayıflatıp zayıflatmadığı ? Peki gerçekten elma sirkesi zayıflatır mı ? Elma sirkesinin faydaları nelerdir ? Elma sirkesi diyette nerede? gibi sorulara yanıt vermeyi amaçlayan bir yazı hazırlamış bulunmaktayız.

Elma sirkesi adeta bitkisel bir iksirdir. Sindirim yolu rahatsızlıklarına, cilt lekelerine ve daha pek çok alanda tedavi niteliği görmektedir. Elma sirkesinin zayıflatan etkisi de dikkat çekilen bir başka özelliği. Elma sirkesi, bal ve su karıştırılarak sabah akşam aç karına tüketildiğinde kalıcı bir kilo vermesi söz konusudur.

İnternette pek çok tarif dolaşmaktadır. Bunlar Ender Saraç  elma sirkesi kürü, Ahmet Maranki elma sirkesi kürü, İbrahim Saraçoğlu elma sirkesi kürü gibi zayıflatan elma sirkesi tariflerinin yapılışı aslında aynıdır. Asıl önemli nokta içerisindeki yağ yakıcı bitkisel enzimlerin yol edilmediği doğal elma sirkesi kullanmaktır.

Diyet yapmaya karar kıldıktan sonra önce hangi diyete başlanması gerektiği belirlenir, bir ön çalışma yapılır, kilo aldıran yenmemesi gereken gıdalar belirlenir, nasıl çabuk kilo verilir, zayıflanır gibi konular araştırılır, kilo verirken sarkma olmaması için neler yapılmalı bunlar araştırılır..

Bunlar içerisinde ise bayanların en çok kullandıkları yöntemleden birisi elma sirkesi..

Bu yazıda elma sirkesi hakkında pek çok şeyi öğreneceksiniz.

Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir ?

Elma Sirkesinin Bileşenleri : A vitamini, B2 ve B6 vitaminleri, C vitamini, kalsiyum, fluor, potasyum, magnezyum, sodyum, silisyum, fosfor, beta-carotin, sirke asitleri, meyve asitleri, pektin, doğal maddeleri yer alır.

Zayıflatan Elma Sirkesi Tarifi

Malzemeler:
– 4 yemek kaşığı kadar sirke
– 4 yemek kaşığı kadar bal
– 4 su bardağı su

Tarifi: Yukarıda yer alan malzemeleri 1 litrelik cam şişeye koyup iyice çalkalayın. Her yemekten sonra yarım su bardağı içebilirsiniz. 1 Ay sonra farkı göreceksiniz.

Enerji Veren Güç Deposu Elma Sirkesi Tarifi

Kullanımı :  Doğal elma sirkesinin en etkili kullanım şekli çiçek balı ile karıştırarak oluşturulur.

– 1 bardak su
– 1 tatlı kaşığı kadar elma sirkesi
– 1 tatlı kaşığı kadar çiçek balı

Hepsi iyice karıştırılarak sabahları aç karnına küçük yudumlarla içilir. Sürekli kullanım sonucunda bedenin bağışıklık sistemi güçlenerek sizi pek çok hastalıktan korur hale gelecektir. Adeta enerji, güç deposu ve yaşlılıkta sağlıklı ve mutlu kalmanızı sağlayacaktır.

Sabahları aç karnına içtiğiniz bir bardak elma sirkesi-bal kokteyli bedeninizi güçlendirir, streste karşı dayanıklılık arttırır. Potasyum sayesinde, kalp kasları ve tüm kas yapısını güçlendirir. Kramplara karşı kokteyli maden suyu ile birlikte hazırlayıp her öğünde 1 bardak içebilirsiniz.

Çok fazla grip, soğuk algınlığa ve üst solunum yolları iltihabına yakalanan kişiler, bağışıklık sistemleri sirke-bal kokteyli sayesinde güçlenerek bu tür sıkıntılardan kurtulma olanağına sahip olacaklardır.

Elma Sirkesi Zayıflatır Mı ?
Elma Sirkesi Gerçekten Zayıflatır Mı ?


Kepekli Saç için Elma Sirkesi

Saçlarınızdaki kepeklerden kurtulmak için saçlarınızı yıkadıktan sonra durulama suyuna, 1 litre suya 1 çay bardağı elma sirkesi koyup saçlarınızı bu su ile durulayın. Bu işlemi bir süre saçınızı her yıkadıktan sonra uygulayın. Saçlarınız kepekten arınacak ve parlaklaşacaktır.

Sivilceler için Elma Sirkesi

1 çay bardağı kadar elma sirkesine yarım çay bardağı su ekleyip bir parça pamuğu bu karışıma batırıp sivilce üzerine bir süre kompres edin. Faydasını göreceksiniz.

Aşırı Kilolar için Elma Sirkesi

1 bardak suyun içine 1-2 tatlı kaşığı kadar elma sirkesi ekleyin. İçine 1 tatlı kaşığı bal ekleyip sabahları düzenli olarak aç karnına için. Fazla kilolardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Ayrıca hızlı kilo vermek isteyenler için günde en az 2,5 litre su tüketmesi önerilmektedir. Su tüketerek hem daha hızlı kilo verebilir, hem vücudunuzdaki toksinlerin atılımını sağlayabilir hem de cildinizi gençleşmesine katkı sağlayabilirsiniz. Ayrıca zayıflatan bitkisel çaylar için  zayıflatan bitkisel çay tarifleri.

Buna da göz atın

Alkali Su Nasıl Yapılır – Karbonatlı Su Tarifi

Alkali Su Nasıl Yapılır ? Merhaba arkadaşlar. Önceki yazımızda alkali ve alkali suyun ne olduğunu, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.