Anasayfa / Diyet Yiyecekler / Zayıflamak İçin Yüksek Proteinli Diyet

Zayıflamak İçin Yüksek Proteinli Diyet

Kilo kaybetmeniz için protein diyeti yararlı olacaktır. Protein diyeti olarak adlandırılan bu diyeti yemeğinizin yanında ekstra olarak kullanabilirsiniz.

Bir hafta proteini yüksek besinler tüketmeye gayret edin ve uyguladığınız diyete devam edin. Hızlı bir şekilde kilo verdiğinizi göreceksiniz. Unutmayın kilolarınız hala fazla. İyi seçimler yaparak kilo verebilirsiniz.

Protein diyetini uygulamak istiyorsanız ve karaciğer veya böbrek hastalığınız varsa önce doktorunuza danışın.

En iyi protein kaynakları nelerdir?

Kalori açısından düşük,zengin protein kaynağı olan doymuş yağ içeren besinler :

  • Yağsız et
  • Deniz ürünleri
  • Fasulyeler
  • Soya
  • Düşük yağlı süt
  • Yumurtalar
  • Fındık ve tohumlar

Bu sizin proteinli gıdalar kadar değiştirmek için iyi bir fikirdir. Örneğin, omega-3, fasulye ya da yulaf ezmesi size lif yanı sıra protein, salata üzerine ceviz ya da badem eklemek, mercimek, ve protein açısından zengin somon ya da diğer balıklar olabilir.

Ne kadar protein alıyorsun? İşte proteinin bu gıdalar için değeri :

1/2 su bardağı az yağlı süzme peynir: 14

3 kızartılmış nugget : 13

1/2 su bardağı haşlanmış mercimek: 9

2 çorba kaşığı doğal fıstık ezmesi ya da badem ezmesi: 8

30 gram pişmiş yağsız et, balık, derisiz kümes hayvanları: 7

30 gram peynir: 7

1/2 bardak pişmiş  fasulye: 7

30 gram fındık: 4-7

1 büyük yumurta: 6

120 gram düşük yağlı yoğurt: 6

120 gram soya sütü: 5

120 gram az yağlı süt: 4

 

Karbonhidrat ve Yağlar

Eğer protein diyeti uygulamaya başladıysanız aynı zamanda ‘akıllı karbonhidrat‘ olarak adlandırılan besinler de tüketebilirsiniz.

  • meyve
  • sebzeler
  • Kepekli tahıllar
  • Fasulye ve baklagiller (her ikisinde de aynı oranda protein var)
  • Az yağlı süt ve yoğurt (her ikisinde de aynı oranda protein var)

Ayrıca sağlıklı yağlar da tüketebilirsiniz :

  • Kuruyemiş ve doğal fındık ezmesi
  • Tohumlar (Örn. Kurutulmuş Balkabağı çekirdeği)
  • Zeytin
  • Sızma zeytinyağı ve kanola yağı
  • Balık
  • Avokado

İştahınızı yönetmesine yardımcı olmak için aynı zamanda 4 veya 5 küçük öğünler ayarlayabilirsiniz.Bunlara ara öğün denir ve önemlidir.Yoğurt,badem,süt,meyveli süt tarzı besinleri ara öğünde tüketebilirsiniz.

Kahvaltınızı da Protein Ağırlıklı Yapın

Günün en önemli öğünü olmasına karşın birçok kişi sabah kahvaltılarını es geçerek gününe başlıyor. Oldukça önemli olan bu öğün, gün içinde gereken enerjiyi sağlarken aynı zamanda beyinin algı işlevinin daha iyi çalışmasını sağlıyor.

Bedenin düzenli bir biçimde çalışması için bazı değerlerin dengede kalması gerekir. Bu değerlerden biri olan şeker, sabah kahvaltısı yapılmadığında, gün içinde yükselip düşebilir. Yapılan araştırmalar sonucunda, sabah kahvaltısı yapan kişilerin, şeker dengesinin daha düzenli olduğu da belirlenmiştir.

Çocukların gelişiminde de etkili

Yine yapılan araştırmalar sonucu sabah kahvaltısı yapan çocukların, algılarının daha açık olduğu ve daha sağlıklı büyüdüğü kanıtlanmıştır. Özellikle okul hayatı için önemli olan bu konu, çocuğun zekasının gelişmesi açısından da önemlidir.

Bunlarla birlikte daha pek çok olumlu yanı olan sabah kahvaltıları, bu kadar önemliyken sağlıklı ve verimli biçimde geçirmek en iyi tercih olacaktır. Peki, en doğru sabah kahvaltısı nasıl yapılır?

Sabah kahvaltıları protein ağırlıklı olsun

Sabah kahvaltıları, sağlıklı yaşamın yanında kilo vermek için de dikkat edilmesi gerekir. Özellikle fit bir bedene sahip olmak isteyen kişiler kahvaltılarını daha düzenli ve verimli yapmalıdır.

Kahvaltının en ideal biçimi, protein ağırlıklı olmasıdır. Çünkü sabahtan alınan protein günü geri kalanında daha az kalorili yiyecekler tüketilmesini sağlayacağı gibi beden enerjisini de olabildiğince yukarı çekecektir.

Protein ağırlıklı kahvaltı nasıl hazırlanır?

Protein ağırlıklı bir kahvaltı hazırlamak sanılanın aksine basittir. Bir dilim tostun içine kırılmış bir yumurta ile birlikte yağsız bir dilim jambon ya da et dilimi ile protein açısından zengin bir sabah menüsü hazırlanabilir.

Bunun dışında kıymalı ya da etli omletin yanında yine yağsız birkaç dilim jambon da sabah kahvaltısı için gerekli olan protein miktarını karşılayacaktır.

Buna da göz atın

Kesin Kilo Verme Yöntemleri 10 Yöntem

Bilimsel olarak kanıtlanmış, kesin kilo verme yöntemlerini sizlere vereceğiz. Nasıl daha hızlı kilo verebilirim, diyet …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.