Anasayfa / Egzersizler / Egzersiz ve Sporun Faydaları – Egzersizin Kilo Vermeye Etkisi

Egzersiz ve Sporun Faydaları – Egzersizin Kilo Vermeye Etkisi

Egzersiz ve Sporun Yararları – Zayıflamada Egzersiz ve Spor

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizler için önemli bir konuya değineceğim. Egzersiz.. Egzersiz cümlesi sizi korkutmasın. Yazıyı sonuna kadar okuduğunuzda kafanızda belli başlı olgular oluşmaya başlayacak. Ve aslında çok zor olmadığı, çok fazla zaman gerektirmediği ve yabana atılmayacak kadar önemli bir olay olduğunu öğreneceksiniz. Diyet kilo vermek için önemlidir fakat egzersiz zayıflamada diyet yaptığınız eforun 2-3 katı kadar daha hızlı kilo vermenizi sağlamakta..

Düzenli olarak egzersiz yapmanın yararları nelerdir ?
    • Kalp ve akciğer fonksiyonlarını arttırarak alınan oksijen miktarını arttırır ve kalbin daha verimli çalışmasına olanak sağlar.
    • Hareketsiz bir yaşam pek çok sıkıntıları beraberinde getirecektir. Kalp hastalıklarının oluşması da bunlardan biridir. Kötü beslenme ise bir diğeri.. Hareketsizlik sonucu aşırı kilo durumu ortaya çıkabilmektedir. Aşırı kilolu olmamak için beslenmeye özen gösterilmeli ve düzenli yürüyüş programları uygulanmalıdır. Beslenmenin de düzenlenmesi sonucu kolesterol ve LDL (zararlı kolesterol) seviyesinin artmasına neden olmaktadır.
Egzersiz ve Sporun Zayıflamadaki Faydaları
    • Günlük yaşam stresini azaltmanızı sağlar
    • Dinlenme sürecinde kan basıncınızı düşürür ve nabız sayısını arttırır. Fakat kalbin kan atım hacmi arttığı için kalp daha verimli çalışır.
    • Yorgunluk, uyuşukluk, nefes darlığı gibi problemlerinizin azalmasını sağlar.
    • Yaşam kalitesini arttırır. Egzersiz ile bacak kaslarında genişleme, kasların oksijen kullanımının artmasını sağlar.
    • Düzenli yürüyüş yapanlarda kalp yetmezliği seviyesi artmış olan katekolamin gibi maddelerin seviyeleri düşmektedir. Kalp yetmezliği bulgularının düzelmesine yardımcı olacaktır.

    Egzersiz yapmak için kurallar

    Egzersiz yapmak için yaş önemli değildir. Her yaşta egzersiz yapılabilir. Fakat gerek hastalığı olanlar gerekse sağlıklı kişiler egzersiz uygulamalarından önce doktora danışmalıdırlar. Çocuk yaştan itibaren düzenli olarak egzersiz yapanlar kalp sağlığı açısından ileride sorun yaşamayan kişiler olarak yaşamlarını sürdürürler.
     
    • Egzersiz ağır olmayan bir öğünden 1-2 saat sonra yapılmalıdır. Açık havada egzersiz yapılıyorsa aşırı soğuk ve aşırı sıcak olduğu taktirde yapılmamalıdır.
    • Verim alabilmek için düzenli olarak yapılmalıdır.
    • Egzersiz seansları 5 dakika basit ısınma amaçlı hareketler ile başlamalı, egzersizin sonuna doğru ise 5 dakika süren gevşeme hareketleri ile seans bitirilmelidir.
    • Haftada en az 5 gün ve günde 35 – 60 dakika kadar egzersiz yapılması çok hızlı zayıflamanızı sağlayacaktır.
    • Ayrıca zayıflama amacıyla yapılıyorsa sağlıklı bir diyet programıyla birlikte yapılması önerilmektedir.

    Egzersiz yapamıyorsanız, yapacak uygun ortamınızın olmadığını düşünüyorsanız kesinlikle günde en az 30 dakika yürüyüş yapmanız önerilmektedir. Her yaştan insanın yapabileceği basit ve en etkili sporlardan biri olan yürüyüş için ne yazık ki bahane öne süremezsiniz ! İsteyen herkes günde 30 dakikasını kendisine ayırarak yürüyüş yapabilir. Yürüyüş yapmak vücudunuzun organlarının sağlıklı çalışmasını sağlayacak ayrıca kalori yakımı gerçekleştirdiğiniz için zayıflamanıza yardımcı olacaktır. Bu sebeple yürüyüş yapmayı herkese öneriyoruz !

    Peki evde hangi egzersizleri yapabilirim ?

    Buna da göz atın

    Resimli Kalça ve Basen Eritme Egzersizleri – Hareketleri

    Merhaba arkadaşlar. Diyet kaçınılmaz ki sporla desteklenmelidir. İstenmeyen kilolardan kurtulmanın kolay yolu diyet ve spor …

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.