Anasayfa / Diyet Listeleri / Tarçın Çayı Tarçın Diyeti Gülben Ergen ve Demet Akalın

Tarçın Çayı Tarçın Diyeti Gülben Ergen ve Demet Akalın

Son günlerde oldukça popüler olan tarçın suyu, tarçın çayı ya da tarçın diyeti denen bu özel diyet tarifi neden bu kadar ünlendi ? Aslında bu sorunun yanıtı basit. Tarçın çayının pek çok ünlü tarafından kullanılması ve olumlu yanlarının duyulması bu formülü popüler hale getirdi. Önce Demet Akalın, ardından da Gülben Ergen tarçın diyetini kullandıklarını açıkladılar.Özellikle 3 çocuk annesi Gülben Ergen’in 15 günde tarçın çayı ve diyeti sayesinde 5 kilo vermesi pek çok insanı bu diyete yönlendirdi.

En büyük özelliklerinden birisi tarçın çayının tokluk hissi vermesidir. Bu özel formül sayesinde acıkma çok yavaş gerçekleşiyor ve uzun süre tok hissettiriyor. Gülben Ergen ve Demet Akalın tarafından da tasniflenen bu karışım diyetisyenlerden tarafından da doğrulanıyor.)

Gülben Erken, tarçın suyunun yanında şekeri de hayatından çıkarttığı için şeker ihtiyacını hurma yiyerek karşıladığını açıklayarak kilosunu nasıl koruduğu konusunda tüyo vermiş oldu. Bu formülü diyet ve sporla desteklemeniz hızlı ve güzel kilo vermenizi sağlar.

Tarçın Çayının Malzemeleri 

  • 5-6 adet çubuk tarçın (Uzunluğu ortalama 60 santim kadar)
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 bardak su
Tarçın Çayının Hazırlanışı
Öncelikle derin bir tavaya tarçınları yerleştiriyoruz. Daha sonra üzerine şekeri ve suyu ilave edip ocağa koyuyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak 20-25 dakika kadar kaynamada bekletin. 20-25 dakika sonra yoğun bir renge ve tada kavuşacak. Altını kapatıp soğuttuktan sonra cam kavanozunuza koyup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Ayrıca kaynarken sonlara doğru karanfil atarak da damak tadınıza göre bir tat oluşturabilirsiniz. Daha sonra bu demden bardağınızın yarısını doldurup üzerine kaynar su koyarak içebilirsiniz. Kesinlikle şeker koymayın. İsterseniz bir kaşık bal ekleyebilirsiniz.
Bu çayı günde en fazla 3 kere, yemeklerden yaklaşık 30 dakika kadar önce içebilirsiniz.

Buna da göz atın

Metabolizmayı Hızlandıran 1 Haftalık Diyet

Merhaba arkadaşlar! Karşınızda Metabolizmayı Hızlandıran Diyet! Baharın gelmesiyle yeni bir başlangıç yapmak ve yaza minik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.