Anasayfa / Diyet Önerileri / Hamileyken (Gebelikte) Diyet Yapılır mı?

Hamileyken (Gebelikte) Diyet Yapılır mı?

Hamilelik dönemine girildiğinde diyet yapılması, diyet programına katılmak ya da diyet listesi uygulamak genellikle önerilmez. İdeal olanı, hamile kalmayı düşünen bir bayanın gebe kalmadan önce ideal kilosuna ulaşmaya çalışması, diyeti o zaman egzersizlerle destekleyerek kilo vermesidir. Fazla kiloluyken gebeliğe girilmesi daha da fazla kilo alımına sebep olabilir. Peki elimizde olmayan durumlardan dolayı fazla kiloluyken hamile kalınırsa ne yapabiliriz ?

Bu durumda sert diyetler ve diyet listeleri kesinlikle uygulanmamalıdır, eğer bu tarz diyetlere gebeyken başlarsanız, bebeğin gelişimi için gerekli olan vitamin ve minarelleri ondan esirgemiş olacaksınız. Buda bebeğin sağlıklı gelişimine engel teşkil edecektir.

Böyle yapmak yerine sağlıklı bir gebelik için beslenme kuralları doğru bir şekilde uygulanmalıdır. Yalnızca aşırı kalorili ve gereksiz yiyeceklerden uzaklaşılmalıdır.

Gebelikte alınması gerekli olan besinler yeteri miktarda alınmalı, fazlası alınmamalıdır. Bu konuda bir kadın doğum uzmanına ya da bir diyetisyen konsültasyonuna danışmanızda fayda var. Ayrıca mutlaka gebelik süresince egzersiz ve spor yapılmalıdır.

Yorucu ve sıkı diyet listeleri ve yorucu egzersiz programları kesinlikle doğum sonrasına ertelenmelidir. Doğum sonrası kilo vermek ve egzersizler hakkında ayrıntılı bir yazı ekleyeceğiz.

Buna da göz atın

Protein Diyeti Olan Dukan Diyeti Listesi ve Aşamaları

Günümüzde kilo vermeye çalışan insanların sayısı her gün artıyor. Bunun en büyük sebeplerinden biride düzensiz …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.