Anasayfa / Zayıflama / Çok Hızlı Kilo Kaybetmek ve İlaç Kullanmak

Çok Hızlı Kilo Kaybetmek ve İlaç Kullanmak

10 günde 10 kilo vermeyi planlayan kişiler nasıl bir risk içinde olduğunu bilmiyor. Hızlı kilo kaybetmek doğru mu? Güvenli mi ? Diyet ile kaybetmenin yanı sıra zayıflama ilaçlarını kullananlar da  var.Peki bu ilaçlar sağlımızı tehdit ediyor mu  ? İşte cevaplar.

Giydiği elbiseyi 3 günde bırakmak isteyenler ilaç firmalarının reklamlarına inanıyorlar ve hızlı kilo kaybı yaşamak istiyorlar.

Bir probleminiz olmadığında diyetler ve zayıflama aktivitelerinin hiçbir zararı yok.Fakat ilaç kullanımına gelecek olursak ;

 

ABD ‘de her sene zayıflama ürünlerine toplam 33 milyar dolar harcanıyor.Türkiye’de bu durum çok az olmasına rağmen kullananlar için risk taşıyor.

Bu ürünlerden herhangi biri ile gerçekten hızlı zayıflamak istiyor musunuz? Onlar güvenli mi? Ve böyle hızlı kilo kaybının riskleri nelerdir? Diyet Postası sizler için bu konuyu ele alıyor.

Hızlı Kilo Kaybı: Nedir?

Yani pek çok pazarlamacıların “hızlı kilo kaybı” olarak adlandırdıkları ürünleri sıralamak zordur.

En hızlı kilo kaybı vermenin yolları şu şekilde ayrılır ;

Açlık Diyetleri

Uzmanlar tarafından uzun süre aç kalıp yemek yemek pek fazla önerilmese de hızlı zayıflamanın yollarından biride açlık diyetleridir.Akçaağaç Şuruplu Detoks Limonata Diyeti ile yapılan açlık diyeti genellikle önerilmez.

Diyet hapları ve Takviyeler

Onlarca kilo kaybı yaşatan haplar büyük risk içeriyor.Genellikle bu haplar metabolizmayı hızlandırır,yap emilimini arttırır ve kilo kaybına neden olur.Zararlı yönü ise siz yediğiniz besin ile değil doğal olmayan bir hap ile metabolizmanızı hızlandırmaya çalışıyorsunuz.Hızlı kilo verebilirsiniz fakat hapları bıraktıktan sonra kaybettiğiniz kiloları geri almaya başlarsınız.

Çok Düşük Kalorili Diyetler

Tıbben olumlu olarak bakılan çok düşük kalorili besin içeren diyetler ile hızlıca kilo verilebilir.

Hızlı Kilo Kaybetmek İşe Yarıyor mu ?

Pazarlamacılar sattıkları ürünleri kötülemezler.Deyim yerinde ise kimse yoğurdum ekşi demez.Bu tür ürünler sağlığa zararlıdır.Hap yerine diyet yapın,bitkisel çay için,doğal yollarla zayıflamaya çalışın.Büyük risk oluşturmasa da ölüme kadar götüren kilo hapları var.Gıda yerine geçen hapların tanıtımında hapı attığınız da acıkmayacağınızı ve böylece zayıflayacağınızı söylerler.Düşük kalorili diyet ve spor aktivitelerinin daha çok yararlı olduğu kanıtlanmıştır.En büyük etken karaciğer problemlerine neden olabiliyor.Diyet ve egzersiz ile yavaş yavaş kilo vermeniz daha sağlıklı olacaktır ve ilerleyen zamanlarda kaybettiğiniz kiloları geri almazsınız.

 

Hızlı Kilo Kaybı Riskleri Nelerdir?

Olası ciddi riskler şunlardır:

  • Safra taşları birkaç ay içinde büyüyebilir ve ameliyat olmak zorunda kalabilirsiniz.
  • Vucütta yüksek su kaybına neden olabilir.Çok su içerek önleyebilirsiniz
  • Haftalarca protein tüketmeyeceğiniz için yetersiz beslenme yaşayacaksınız ve ruh haliniz bile bozulabilir.
  • Nadiren hayatı tehdit edici olabilen elektrolit dengesizlikleri,

 

hızlı kilo kaybının diğer yan etkileri şunlardır:

  • Baş ağrısı
  • sinirlilik
  • yorgunluk
  • Baş dönmesi
  • Kabızlık
  • adet düzensizlikleri
  • Saç kaybı
  • kas kaybı

Hızlı kilo kaybı tehlikeleri diyet için harcadığınız zamana göre artar.Hap değil de diyet uygulayarak,spor yaparak,hareketsiz kalmadan ve günde 2 litre su içerek 1 ayda 5 kilo verebilirsiniz.Uzun bir süreç olabilir ama kilolarınızı geri almazsınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.